Kastamonu’nun sahil şeridinde kalan şirin ilçesi Cide’de, belediye tarafından yaz sezonuna hazırlık yapılıyor.
Havaların ısınmaya başlaması geciken baharın gelmesiyle birlikte harekete geçen Cide Belediyesi, sahil şeridinde refüjler içerisinde kalan kısımlarda bakım çalışmalarını hızlandırarak yaza hazırlık yapıyor. Çim ve çiçeklerin ahşap korkuluklarını yeşile boyayan belediye çalışanları, çimleri ise biçti. Yine Rıfat Ilgaz Parkı’nın içerisini yeniden dizayn ederek, çocuklar için oyuncaklar ile doldurdu.
Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir yaptığı açıklama, ’’Yaz aylarında sahil şeridinde ve çarşı merkezinde kalabalık daha fazla oluyor. Sahil kesimi ise bizim adeta vitrinimiz. Uzun geçen kış mevsiminde bozulan ve kırılan oyun gruplarının, bankların bakım ve onarımı yapıyoruz. Bu nedenle parklar da ve Murat Yenigün Caddesi ile Sahil yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene araç parkımıza 2008 model bir çöp aracı daha kazandırdık. Yine ana arterlerin tamamını kilit parke ile döşedik. Yazın gelen misafirlerimiz geçen yıl ile bu sene arasında yapılan işleri fark edeceklerdir" dedi.
Yaz sezonunda ilçe merkezinin nüfusunun 3-4’e katlandığını hatırlatan Demir, "Zaman zaman hizmet vermekte zorlansak bile bu durum bizim çalışma azmimizi etkilemiyor. Yaz mevsiminde misafirlerimizi ilçemizde en güzel şekilde ağırlamak, Cide ile ilgili olumlu düşünceler ile ayrılmalarını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Her bölgede başlattığımız bakım çalışmalarımızda ekiplerimiz tarafından yapılan çiçeklendirme ve budama çalışmalarıyla da ilçemiz rengarenk bir bahar görünüme kavuştu" dedi.