Taşköprü’de Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi ve Yeraltı Otoparkı Projesi’nin ihalesi, 15 Mayıs’ta yapılacak.
Taşköprü Belediyesi tarafından Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’na Bölge Alt Yapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında sunulan “Cumhuriyet Meydanı ve Park Düzenlemesinin Tarihi Mekanlarla Birleştirilmesi ve Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Kapalı Otopark Yapımı” başlıklı projenin çalışmaları başlıyor. Projenin ihalesi, 15 Mayıs’ta yapılması bekleniyor.
Geçtiğimiz aylarda Taşköprü Belediyesi Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve KUZKA tarafından yüzde 60 oranında hibe olarak desteklenecek olan 2 milyon TL’lik projenin geri kalan kısmı ise, Taşköprü Belediyesi tarafından karşılanacak.
Taşköprü Belediyesi’nin sunduğu proje, KUZKA tarafından yüksek puanla kabul edilerek 3 ilde projesi desteklenen tek ilçe belediyesi unvanını kazandı.
Bu kapsamda projenin 15 Mayıs’ta ihale edilmesinin beklendiğini ifade eden Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, günümüzde kentleri kent yapan faktörlerin başında binalardan ziyade meydan ve park alanlarının etkin rol oynadığını belirterek, Taşköprü gibi güzel ve yaşanılırlık düzeyi yüksek bir ilçenin de ülkemizde örnek gösterilecek bir projeye kavuşacak olmasından memnuniyet duyduklarını kaydetti.
Arslan, ayrıca bu proje ile Cumhuriyet Meydanı ve Merkez Parkı alanında yapılacak düzenlemelerle ilçelerinin “Meydan-Park ve Tarihi Mekânlar” üçgeninde örnek bir sosyal yaşam merkezine kavuşacağını belirtti.
Arslan, şöyle konuştu:
“Proje kapsamında, ilçenin otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak yeraltı otoparkı, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Büstü düzenlemesi, Merkez Parkı düzenlemesi gibi çalışmalar yapılarak bu alanların Tarihi Çarşı Merkezi ve Tarihi Taş Camii ile de bütünleşerek ilçenin cazibe merkezi haline gelecek. 15 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da Belediye Toplantı Salonu’nda yapılacak ihalede, firmanın teslim süresi ise 150 gün olarak belirlendi”