Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafar Karahasan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 150 tane çöp toplama taşıtı ve 7 bin 500 tane çöp konteynırının 48 şehirdeki İl Özel İdarelerine teslim törenine katıldı. Karahasan, Kastamonu’ya tahsis edilen çöp kamyonlarını ve konteynırları teslim alarak, Kastamonu kırsalının bundan sonra daha temiz olacağını söyledi.
Ankara’da İller Bankası Genel Müdürlüğünde düzenlenen törene katılan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’ye Kastamonu’nun çevre temizliğine olan katkılarından dolayı teşekkür etti.
Kamyon üzerine monteli 13+1, 5 metreküp kapasiteli ve hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonlarının Kastamonu’ya hayırlı olmasını dileyen Karahasan, “Kastamonu, bilindiği gibi büyük bir coğrafyadır. Dolayısıyla daha çok sayıda çöp toplama aracına ihtiyacımız oluyordu. Ancak, bu projenin başlaması anlamında tahsis edilen 3 araç önemli bir başlangıçtır. İnşallah bu aldığımız araçlarla Kastamonu kırsalı artık daha temiz olacaktır” dedi.
Kastamonu’ya tahsis edilen çöp kamyonları ve konteynırlar, Kastamonu’ya getirilerek, İl Özel İdaresi bünyesinde kullanılmak üzere teslim edildi.