Kastamonu’da faaliyetlerine başlayan Kastamonu Samsunlular Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kasamder), Saat Kulesi’nde tanıtım toplantısı düzenledi.
Toplantıya, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay, MÜSİAD Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar, İl Müftüsü Osman Aydın, Memur-Sen İl Başkanı İrfan Bakır, Belediye Meclis Üyesi Zeki Kebeci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Yeni kurulan Kasamder derneğini tebrik eden AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, “Kastamonuluların gurbette yüzlerce derneği var. Kültürel faaliyetle yapan, sosyal faaliyetler yapan derneklerimiz var. Kastamonu’daki Samsun kökenli kardeşlerimizin derneği de bizlere hizmetler yapacaktır. Bizim ayrımız, gayrımız yok. Bize göre tüm Müslümanlar kardeş. Samsunlu, Diyarbakırlı, Edirneli, İzmirli hepimiz kardeşiz. Biz böyle bir kültürün insanlarıyız. Aynı kökenli insanların birlikte hasret gidermesi de gayet doğal. Kastamonu’da ciddi bir nüfus var. Bu nüfusu etkin hale getirmek elinde, ben bunu başaracağınıza inanıyorum, sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.
Derneğin faaliyetlerinin devam etmesi durumunda her geçen gün birlik ve beraberliğin de artacağını ifade eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, “Dernek devam ettikçe birlik ve beraberlik artacaktır. Samsun’lularla birlik ve beraber içinde yaşamaktan gurur duyuyoruz. Sosyal alanda hep birlikte olduğumuz kardeşlerimizle beraber çalışıyoruz, yaşıyoruz. Kastamonu’daki Samsunluların dernek haline gelmesinden de çok mutluyum. Bu gücü gösteriyor. Toplumsal olarak her ortam da güçlü olmak zorundayız. Samsunlu kardeşlerimize, Kastamonu’ya vermiş oldukları değerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Her alanda birlikte ve beraber olacağımızı söylüyorum. Derneğimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Salı günü Kastamonuspor’umuzun maçına sizleri davet ediyorum” diye konuştu.
KaSamDer derneğini kuruluş amacından bahseden Kastamonu Samsunlular Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alaatin Doruk da, “Gerek ekonomi, gerek sosyal, gerek kültürel ve hatta siyasal alanda sesleri duyurmak, haklarımızı korumak, ortak taleplerimizi ve kazanımlarımızı hedefleyerek bir araya gelip dernekleştik. Bizlerin örgütlenmesinin amaçlarından biri de tek yürek olmaktır. Doğduğumuz yer ile doyduğumuz yer arasında elçiliğini yapmayı planladığımız kültürel, faaliyet ve icraatlarımızı yaparken rehberliğinden sapmayacağımız milli ve manevi değerlerimiz önem arz eder. Derneğimiz, kahramanlar ve evliyalar diyarı Kastamonu’da yaşayan Samsun’lu hemşerilerimizi aynı çatı altında toplamak onlara 5253 Sayılı Dernekler Kanunu’nda belirtilen yetki ve sorumluluklar çerçevesinde hizmet etmek, üye ve hemşirelerimizin huzur ve refahını artırıcı her türlü sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim, gerektiğinde yardım faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kuruldu” şeklinde konuştu.
“AMAÇ, KÜLTÜR MERKEZİ YA DA SAMSUN’LULAR KONAĞI”
Amaçlarının Kastamonu’da kültür merkezi ya da Samsunlular konağının oluşturulması olduğunu belirten Doruk, kurdukları dernekle Kastamonu’da yaklaşık 20 bin Samsun’luya hizmet etmek istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Samsun ve ilçelerine ait kültürlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması, aynı zamanda Kastamonu’da yaşayan Samsun kültür elçilerimizden kendi kültürlerini unutmalarını engellemektir. Daha geniş kitlere sesimizi duyurmak için Kültür Merkezi ya da Samsun’lular Konağı’nı açmak amacımızdır”
Vezirköprü’den Kastamonu’da gelerek derneğin tanıtım toplantısına katılan Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Enis ise, şunları kaydetti: “Vezirköprü’nün otuza yakın derneği var. Biz derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Belediye Başkanımızın dediği gibi birlik ve beraberlik çok önemlidir. Sizlere Vezirköprülü insanlarımızın selamlarını ve saygılarını getirdim”
Toplantıda, davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.