Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’da ikamet eden ve asgari ücretle çalışanların, kira öder gibi ev sahibi olmalarına imkan tanıyan konut projelerinin olduğunu söyledi.
Kastamonu Belediye Meclisi, Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Tahsin Babaş başkanlığında gerçekleştirildi. Tahsin Babaş, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, asgari ücretliyi kira öder gibi ev sahibi yapma projelerinin olduğunu kaydetti.
Dar gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Cezaevinin arkasında kalan alanda 4 bin konut yapılmasını planladıklarını belirtti.
30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde asgari ücretle çalışan vatandaşlara konut yapma sözü verdiklerini hatırlatan Tahsin Babaş, “Kira öder gibi vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. Bu konuda somut adımlar atmaya başladık. Candaroğulları Mahallesi’nde 186 bin kare araziyi hazineden talep ettik. Söz konusu alanda imar tadilatları yapıp, konut yapımına işlemleri tamamlayabilirsek yılsonu inşaatlara başlamayı planlıyoruz. Asgari ücretle çalışan kardeşlerimizi cüzi bir ödeme planı ile ev sahibi yapmayı planlıyoruz. Belediyemiz buradan elde edeceği geliri tamamen işçilerden yana kullanacak. Örneğin yüzde 35 arsa payı verilecekse biz, belediye olarak yüzde 35’ten feragat edeceğiz. Bunu direk işçilere yansıtacağız. Tutar olarak düşünürsek yaklaşık 80 milyon TL gibi bir rakam işçi kardeşlerimize yansıyacak” dedi.
İlk aşamada 4 bin konut yapmayı planladıklarını aktaran Tahsin Babaş, “Benim, bu konutlardaki tek şartım ödeme planının düşük tutulmasıdır. Bunun finansmanını sağlayacak olan bankalar, inşaat şirketleri bir araya gelerek çalışmayı yapabilirler. Bizim taleplerimizi kabul eden firmalarla masaya oturup konuşacağız. Ya da Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü’nden bu proje için destek alabilirsek kendimiz de yapabiliriz. Konut Edindirme Projesi kapsamında halkımız için en faydalı olacak çalışmayı gerçekleştireceğiz. Birinci aşamada 4 bin konutu hayata geçireceğiz ve peyderpey tüm konut projelerine başlayacağız” diye konuştu.
Ayrıca Tahsin Babaş, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere kanal açma aracının satın alınacağını kaydetti.