Kastamonu Belediyesi, temizlik alanında yeni bir hizmete daha imza attı.
Kastamonu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çevre temizliğinde el arabalarıyla temizlik uygulaması kaldırılarak, yerine çift kovalı temizlik araçları uygulamaya konuldu.
Ayrıca yerlere sigara izmariti atılmasını engellemek amacıyla vatandaşların yoğun olduğu bölgelere sigara küllükleri yerleştirildi. Uygulamanın kapsamı ilerleyen zamanlarda genişletilerek şehrin tamamına yapılması planlanıyor.
Kastamonu Belediyesi, ayrıca evsel atıklar konusunda da uyarıda bulunarak, şunları kaydetti:
“Kastamonu Belediyesi olarak daha temiz bir Kastamonu için çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Son olarak çift kovalı temizlik araçları Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca vatandaşlarımızın sigara izmaritlerini yerlere atmamaları amacıyla belirli bölgelere sigara küllükleri yerleştirilmiştir. Evsel atıkları toplayarak tekrar kullanıma sunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarımız ise devam etmektedir. Bu konuda siz vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için ambalaj atıklarının geri dönüşüm için konulan çöp kovalarına atılmasını vatandaşlarımızdan rica eder, saygılarımızı sunarız."