Kastamonu’da 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 2 bin kısa dönem asker, yemin etti.
Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda 3 haftalık temel askerlik eğitimlerini tamamlayan 358. kısa dönem askerler, yemin etti.
Yemin töreninin ardından eğitimde başarılı olan askerler ile alilerine, Vali Şehmuz Günaydın ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Program, 358. Kısa Dönem Askerler adına yaş kütüğüne plaket çakılması ile devam etti. Jandarma Marşının okunması ve kısa dönem askerlerin bando eşliğinde tören geçişi ile program son buldu.
358. Kısa Dönem 5. Jandarma Er Eğitim Alayı yemin törenine Vali Günaydın’ın yanı sıra, Kastamonu Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı J. Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Gölköy 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı J. Kd. Albay Erhan Vural, Kastamonu İl Jandarma Alay Komutanı J. Albay Serdar Güngör, kurum amirleri ve çok sayıda asker ailesi katıldı.
Kısa dönem askerlerin yemin töreninde her zaman olduğu gibi yine duygu dolu anlar yaşandı. Asker yakınları geçi töreni esnasında gözyaşlarını tutamazken, törenin ardından kısa dönem erler ve asker aileleri hasret giderdi.