Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Sağlık Bakanlığı’nın Kastamonu’ya gönderdiği 150 bisiklet düzenlenen törenle okullara dağıtıldı.
Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen törende, bisikletler Kastamonu’daki okullara dağıtıldı. Gelecek nesilleri hareketsiz yaşamdan uzak tutarak son yıllarda Dünya’da çok fazla sağlık problemine yol açan obeziteyi önlemek adına uygulamaya konulan proje kapsamında, çocuklara bisiklete binmeyi öğretmek ve özendirmek adına seçmeli spor dersi olan 44 okula bisikletler tahsis edildi.
Candaroğulları Ortaokulu bahçesinde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılan Vali Şehmus Günaydın, öğrencilere en az bir spor branşıyla uğraşmalarını tavsiye ederek, “Gelecek nesillerimizin daha küçük yaşlarda sporla tanışmaları için Sağlık Bakanlığımız tarafından uygulamaya geçirilen bu projenin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Genç arkadaşlarımıza da en az bir spor branşıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Hareketsiz yaşamın sonucunda ortaya çıkan obeziteden dolayı Dünya genelinde sıkıntılar yaşanıyor. Bunun önüne geçmek için elimizden gelen tüm çalışmaları göstermeliyiz. Bugün öğrencilerimize dağıtılan bisikletlerinde çocuklar için aynı zamanda eğlenceli bir aktivite olduğu için obezitenin önüne geçmek adına faydalı olacağını düşünüyorum. Bisikletler okullarımıza emanet edilecek. Umarım bu proje belirlenen hedefe ulaşarak genç arkadaşlarımıza faydalı olur” dedi.
Konuşmaların ardından, Kastamonu Valiliği, Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortaklık protokolü imzalandı. Yapılan protokolün ardından, okullara bisikletleri dağıtıldı.
Ayrıca Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bisiklet binmenin önemine dikkat çekmek için öğrencilerin yanında kafasına kask geçirerek, bisiklete bindi.