Kastamonu’da, Kastamonu ve Karadere İşletme Müdürlükleri yangın ekiplerine yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı düzenlendi.
Eğitime, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İlhan Gökmen, Kastamonu İşletme Müdürü Mahmut Yılmaz, Karadere İşletme Müdürü Orhan Şahin, Şube Mühendisi İdris Yazar, 2 işletme müdürlüğünde görevli işletme şefleri, orman muhafaza memurları, yangın işçileri, arazöz şoförleri, gözetleme kuleleri ve santral görevlileri katıldı.
Kadıdağı mevkiinde yapılan eğitim ve tatbikatın amacının ekipleri zinde ve her zaman olası yangınlara karşı hazır tutmak olduğunu belirten Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, “Orman yangınlarında öncelikle yangına müdahale eden işçi ve o bölgede bulunan insanların can güvenliğini göz önünde bulundurması, daha sonra da en hızlı ve en doğru yöntemle yangının kontrol altına alınması ve söndürülmesi gerekiyor” dedi.
Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İlhan Gökmen ve Şube Mühendisi İdris Yazar’ın verdiği eğitimin ardından yangın ekiplerinin yangın ve koruyucu ekipmanları kontrol edildi ve yapılan başarılı tatbikat ile ekiplerin yangına hazır oldukları gözlendi.