Bölgesel Amatör Küme 5. Gurupta mücadele eden Kastamonuspor 1966, aldığı galibiyetle ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Kulüp tarihinde Kastamonuspor 1966, 49 yıl sonra ilk kez şampiyon olarak, büyük bir başarıya da imza atmış oldu.
Gazi Stadyumunda Turhalspor’u konuk eden Kastamonuspor 1966, karşılaşmanın 81. dakikasında Samet Sami Bank’ın kafasından bulduğu golle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.
En yakın takipçisi Yeni Amasyaspor’unda Termespor karşısında 2-0 yenilmesinin ardından Kastamonuspor 1966, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Kastamonuspor, aynı zamanda gurubu ilk sırada bitirerek, 3. Lige çıkmaya hak kazandı.
FUTBOLCULAR, MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI
Kastayonuspor 1966, aldığı galibiyet sonrası şampiyonluk kupasını aldı. Sahada büyük sevinç yaşayan futbolcular ve teknik yönetim, stadı adeta karnaval alanına çevirdi.
Taraftarlarında katıldığı kutlamalarda, oyun havaları ve davul-zurna ekibiyle birlikte futbolcular, teknik kadro ve taraftarlar, halay çekerek aynı zamanda çiftetelli oynayarak şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşadı.
Kastamonuspor 1966’ın şampiyonluğunda büyük katkısı bulunan Kastamonu Belediyesi Başkanı ve Kastamonuspor 1966 Kulübü Başkanı Mahir Altıkulaç, sevinç gösterilerine eşlik ederek, şampiyonluk kupasını birlikte kaldırdılar.
TARAFTARLARIN COŞKUSU STADA SIĞMADI
Büyük heyecana sahne olan ve 90 dakika boyunca takımlarını hiç susmadan destekleyen Kastamonuspor taraftarı ise, karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte stada inerek şampiyonluk sevincini çiftetelli oynayarak kutladı.
Bir gün öncesinden şampiyonluk için hazırlanan Gazi Stadyumunda, statta taraftarlar yaptıklar tribün şovları ile renkli görüştüler oluşturdu. Stat içerisinde olduğu kadar, stat dışarısında da taraftarların ve vatandaşları coşkusu büyük oldu. Stada girişi yasaklanan pek çok taraftar da, maçı dışarıdaki binaların çatısını çıkarak izlemeye çalıştı.
“KASTAMONU, ŞAMPİYONLUĞU ÇOK HAK ETMİŞTİ”
Kastamonuspor 1966 Antrenörü Ahmet Duman, Kastamonu’nun bu yıl içerisinde oynadığı futbolla şampiyonluğu hak ettiğini belirterek, sezon başından itibaren disiplinli çalışmanın ardından alınan galibiyetler ile şampiyonluğa ulaştıklarını kaydetti.
Ahmet Duman, şöyle konuştu:
“Yönetimimiz, teknik ekibimiz ve futbolcularımızla beraber sezon başından beri gösterdiğimiz emeğin karşılığını şampiyonluğumuzu ilan ederek gösterdik. Söylenecek fazla bir şey yok. Amatör ligde gösterdiğimiz başarıyı bir üst ligde de gösterme amacındayız. Şampiyonlukta herkesin doğrudan ve dolaylı olarak katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
1966 yılında büyük ümitlerle kurulan Kastamonuspor 1966, 47 yıl boyunca kulüp tarihinde 3’üncü ligde oynadı. İki yıl önce 3. ligden Bölgesel Amatör Küme’ye düşen Kastamonuspor 1966, iki yılın ardından şampiyon olarak 3. lige yükselmesinin yanı sıra kulüp tarihinde ilk kez de şampiyon olmayı başardı.