Daday Atatürk Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri tarafından Sosyal Bilgiler Öğretmeni Muhsin Akça önderliğinde "100. Yılında Ermeni Gerçeği ve Barışın Yeniden Sağlanması" adlı konferans düzenlendi.
Kastamonu’nun Daday İlçesinde Atatürk Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri tarafından Sosyal Bilgiler Öğretmeni Muhsin Akça önderliğinde ’’100.yılında Ermeni Gerçeği ve Barışın Yeniden Sağlanması’’ adlı konferans düzenlendi. Atatürk Ortaokulu konferans ve gösteri salonunda düzenlenen konferansa, Garnizon Komutanı J. Kd. Bş. Çvş M. Ali Sayar, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, İlçe Emniyet Amiri Yusuf Baytak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir, Şube Müdürü Cemil Kılıç, Okul Müdürü Selattin Yanık, diğer okul müdürleri, Nagihan Demirci, Aydın Demiral, Abtulkadir Tuzcu, Sinan Aynacı diğer daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Dilara Çırak, Eren Gökçen, Mertcan Gebeş, Ahsen Ak ve İlknur Başesgioğlu tarafından verilen konferansta, özellikle günümüzde bilgisayar ve televizyonun esiri olarak, tarihini bilmeyen öğrenmeyen gençliğe önemli bir mesaj oldu. Konferansı sonunda kısa bir konuşma yapan Atatürk Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve konferans koordinatörü Muhsin Akça tüm katılımcılara teşekkür ederek, Ermeni Meselesi’nin gerçek yüzünü anlattı. Bu sözde soykırım meselesini konuşmak için Agos Gazetesine mektup göndererek açık oturum teklifinde bulunduklarını bildiren Akça, mektuba cevap bile gelmediğini söyledi. Konferansın herkes için verimli geçtiğini temenni ettiğini bildiren Akça bu konferansa emek veren ve bu konuyu araştırarak seyircinin karşısına çıkan öğrencilerini tebrik ederek, başarılarının ve çalışmalarının devamını diledi.