CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya 7 Haziran Genel Seçimlerini değerlendirerek, seçmeni değil, kendilerini sorgulamalarını istedi.
Prof. Dr. Yenidünya, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerini değerlendirdi.
Hatayı seçmende aramak yerine eksikliklerin, yanlışlıkların parti içerisinde istişare edilmesi gerektiğine işaret eden Yenidünya, sonuçların hem Kastamonu’ya hem de Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Seçim çalışmalarının uzun soluklu bir yarış olduğunu ve ellerinden geldiği kadar yarışı sürüklemeye çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, “Bütün emeklerimiz partimizi Kastamonu’da bir noktaya getirmektir. Gönül isterdi ki hedefe ulaşalım ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kastamonu’yu en iyi şekilde temsil edelim. 2011 ve 2015 Genel, 2014 Yerel Seçimler baz alındığında oylarını en çok arttıran parti CHP’dir. Bu bir yarıştı ve elimizden geldiği kadar işimizi doğru yapmaya çalıştık. Kastamonu’da bir külü yeniden alevlendirdik. Bu alevi canlı tutmak için daha fazla çaba göstermek zorundayız. İl ve ilçe merkezlerinde oldukça başarılıyız. Fakat aynı başarıyı köylerimizde gösteremedik. Ortada bir sıkıntı varsa il ve merkez ilçe yönetimimiz ile beraber sıkıntıları tespit edip sıkıntıları bir sonraki seçim dönemlerinde yaşamayacağımızı düşünüyorum. Bize oy veren, bize oy vermeyen Kastamonulu hemşerilerimin hepsini çok seviyorum. Bu bir hizmet yarışıdır ve bundan sonra da Kastamonu’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Günlük işlerimizde ve günlük yaşantılarımızda Kastamonu ile ilgili konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kastamonu’nun birçok sorununu yerel ve ulusal arenada gündeme getirmeye çalıştık. Gündeme gelen sorunların çözümü noktasında adımlar atıldığı söylendi. Atılan adımların da takipçisi olamaya devam edeceğiz” dedi.
“HATAYI KENDİMİZDE ARAMAMIZ GEREKİYOR”
Özellikle köylerde beklenen oyun gelmemesinin ana nedeninin köylerde yaşayan vatandaşlarla gereken kucaklaşmayı sağlayamamaktan kaynaklandığını ifade eden Prof. Dr. Yenidünya, “Partimizin ve bizlerin dikkat etmesi gereken konu köylerde yaşayan vatandaşlarımızla kucaklaşmayı tam olarak sağlayamamamızdır. Köylerde yaşayan vatandaşlarımıza kendimizi tam olarak ifade edemedik. Sonuçlar onu gösteriyor. Seçim sonuçlarından ders çıkarmamız gerekiyor. Bu sonucun üzerine gitmemiz gerekiyor. Hatayı seçmende aramak, seçmeni suçlamak doğru bir yaklaşım tarzı değil. Hatayı kendimizde aramamız gerekiyor. Yarından itibaren kendimiz bir takım sonuçlar üretmemiz gerekiyor. Yarından itibaren bir sonraki seçimler için çalışmaya başlarsak önümüzdeki dönemler için başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Köylerde yaşayan vatandaşlarımıza doğruları, gerçekleri ve bizim samimiyetimizi anlatmamız gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
“BAŞARISIZLIĞIN SEBEPLERİNİ ETÜT EDİP ÇALIŞMALIYIZ”
Partisine maddi ve manevi külfet oluşturmadan elinden geldiği kadarıyla seçim çalışması yapmaya çalıştığına değinen Prof. Dr. Yenidünya, “Seçim çalışmaları kapsamında elimden geldiği kadar partime külfet olmadan maddi ve manevi çalışma yürütmeye çalıştım. Gece gündüz çalışarak bir emek ortaya koyduk. Araçlarımızla beraber yaklaşık 150 bin km yol kat ettik. Kastamonu’nun köylerini öğrendim. İnsanımızın mümkün olan her yerde elinden tutmaya çalıştım. Başarılı bir kampanya yürüttük. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Kazanan arkadaşları da tebrik ediyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Meclis kürsüsüne çıktıklarında o göreve neden talip olduklarının bilincinde görev yapmalarını diliyorum. Seçim meydanlarında vatandaşlarıma verdikleri sözleri tutmadıklarında bu sözlerin de takipçisi olmaya devam edeceğim. Seçim sürecide buradan belki milletvekili çıkamadım. Milletvekili koltuğuyla çok fazla ilgim yok ama sizden bir Kastamonu evladı diploması istiyorum. Kampanya sürecinde özverili bir çalışma içerisine girdik. Sizden tekbir isteğim var. Bundan sonraki süreçte buradan daha ileriye götürmek için onu düşünüp etrafında birleşmemiz gerekiyor. Başarısızlığın sebeplerini etüt edip çalışmalıyız” şeklinde konuştu.
“BAŞARIDA DA BAŞARISIZLIKTA DA HERKESİN KATKISI VARDIR”
Kastamonu’da olmaya ve Kastamonu için çalışmaya devam edeceğine dikkat çeken Prof. Dr. Yenidünya, “Üniversite’deki öğrencilerim dün geceden bu tarafa geri dönmem adına beni çağırıyorlar. Marmara Üniversitesi’ne dönüş işlemlerimi başlatacağım. Bu dönüş Kastamonu’da olmayacağım anlamına gelmiyor. Bundan sonra hem siyasetin hem de Kastamonu’nun içerisinde olmayı sürdüreceğim. Eksikliklerimiz muhakkak olmuştur. Bunları görüp kendi içimizde çözeceğimizi düşünüyorum. Bunları çözmek zorundayız. Benim teşkilatımdan yana hiçbir şikâyetim olmadı. Daha iyisi yapılabilir mi? Muhakkak daha iyisi yapılabilir. Daha iyisini yapabilmeniz için ayrı bir organizasyon ve ayrı bir yapılanmayı gerektirir. Mevcut bir yapıyı kısa sürede yeniden yapılandırmak mümkün değil. Bu seçim sonrasında il ve ilçe örgütlerimiz konuları kendi içerisinde değerlendirir. Özeleştiri yaparak doğru yolun bulunacağını düşünüyorum. Biz şuanda kim ne derse desin işin ucundan tutar hale geldik. Kimse artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kastamonu’da yüzde 10 oyu var diyemez. Öncelikle başarıyı üstlenip başarısızlığı başkalarının üzerine yıkmayı doğru bulmuyorum. Ortada bir başarısızlık varsa benimde katkım vardır. Başarı varsa herkesin katkısı vardır. Tamamen bütüncül olarak meseleye bakmamız gerekiyor. Seçim boyunca mücadele ettiğimiz algılar vardı. Cumhuriyet Partisi 20 bini geçemez örgütleri çalışmaz tarzı algılardı. Bunun gerçek olmadığını kanıtladığımızı düşünüyorum. Daha iyisi olamaz mı bence olur” ifadelerini kullandı.
“TÜM TEŞKİLATIMIZIN GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARTTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Yoğun ve yorucu bir seçim kampanyasını geride bıraktıklarını açıklayan CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı ise, şöyle konuştu: “Kastamonu’dan en az bir milletvekili çıkartmak için çalıştık. Hedef olarak bunu belirledik. Sayın adayımız Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya’nın katkılarıyla parti tarihinin en yoğun çalışmasını yaparak kendimizi anlatmaya çalıştık. Tabi bu süreçte bir hedefimiz vardı. o hedefimiz de milletvekili çıkartmaktı. Bunu başaramadık. Başarısız olduk. Oy yükselttik diye mazeretlerin arkasına sığınmıyorum. Hedefi tutturamadık. Ben seçim çalışmalarımızda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kastamonu siyasetine renk ve seviye katan gurur duyduğumuz Prof. Dr. Ahmet Caner Yeni Dünya’ya da teşekkürlerimi sunuyorum. Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya kazanırsa Kastamonu kazanacak demiştik. Daha önce gönderdiğimiz vekiller yemin ettiler. İlimizin sorunları ve çözümleriyle alakalı katkı sağlayamadılar. Çünkü yeterlilikleri yoktu. Bu seçimi biz kaybettik ama Kastamonu’da kaybetti. Bundan dolayı üzüntülüyüm. Ülke genelinde AKP iktidarı düştü. Değerlendirmesini genel merkezimiz yapacaktır. Seçmen AKP’nin seçim politikasını onaylamadı. Bu seçimler bize eksikliklerimizi gösterdi. Konuyla ilgili değerlendirme ve yenilikler yapacağız. Kongre sürecine gireceğiz. Tüm teşkilatımızın gerekli dersleri çıkarttığını düşünüyorum”