Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi’nin yürüttüğü “Sağlıklı Gençlerle Geleceğe El Ele” projesi son buldu.
Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi’nin BM Ortak Programı Sabancı Vakfı Hibe Desteğiyle hazırladığı, Kastamonu Belediye Başkanlığı’nın da ortak olduğu ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen “Sağlıklı Gençlerle Geleceğe El Ele” projesi sona erdi.
Ekim 2014 tarihinde başlayan projenin kapanış toplantısı Kastamonu Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Çok sayıda kadın derneklerinin destek verdiği toplantıda konuşan Türk Anneler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ayten Kızıltan, “9 ay süren projede 13 ayrı kuruma ulaşıldı. Projedeki hedeflerimiz; sağlıklı, kendine güvenen iyi bir işkadını, anne ve eş olma yolunda ilerleyen genç kızlara destek olunması, uzman kişilerce eğitilmesi ve gerekli hallerde danışmanlık faaliyetlerinin verilmesi şeklinde bilinçlendirme çalışmalarının yapılmasıydı. ‘Sağlıklı Gençlerle Geleceğe El Ele Yürüyoruz’ projesinin Sabancı Vakfı tarafından kabul edilmesinin ardından çalışmalara başladık ve yoğun ilgiyle karşılaştık. Gösterilen ilgiyle bakılırsa projemiz hedeflendiği üzere sürdürülebilirlik arz etmektedir. Sabancı Vakfı Hibe kredilerle “Pilot illerde kadın STK’larının kapasitesinin geliştirilmesi ve kadınların güçlendirilmesi ve yerel düzeyde kadın haklarına ve kadın-erkek eşitliğine ilişkin düzenlemelerin sahiplenilmesine ve bu düzenlemelerin süreklilik kazanmasına katkı sağlamayı amaçlamışlardır” dedi.
Kastamonu’da 6 orta öğretim yurdu ile 7 yüksek öğretim yurdu olmak üzere toplam 13 kız yurdunda bin 300 genç kıza ulaştıklarını açıklayan Kızıltan, “Sağlıklı ve kendine güvenli eşler, anneler ve en önemlisi de toplumda söz sahibi kadınlarımızın yetişmesi için bir adım niteliğinde olan projemizde bizi destekleyen tüm kurumlara teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde konuştu.