Taşköprü Belediyesi’nin Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi bünyesinde kabul edilen "Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Yerel Yönetimler Tarafından Kırsal Turizm Faaliyetleri için Mesleki Eğitim Programlarının Belirlenmesi" başlıklı projesinin 6. toplantısı Çek Cumhuriyeti Mikulov Kenti’nde gerçekleşti.
Mikulov gerçekleşen toplantıya Bulgaristan, İtalya ve Taşköprü Genç İşadamları Derneği (TAGİAD) katıldı. Taşköprü’den toplantıya Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uğur, TAGİAD Başkanı Bahri İldemlik, Proje Koordinatörü Kazım Duman ve işadamı Halil Ankaralı katıldı.
Proje Koordinatörü Taşköprü Belediyesi Veteriner Hekimi Kazım Duman, “2013 teklif çağrısı döneminde Leonardo da Vinci Ortaklık Projeleri kapsamında kabul gören Kırsal Turizm alanındaki özellikle Çek Cumhuriyeti’nde Kırsal Turizm projesinin uygulanmakta olan önemli örneklerini yerinde inceleyerek diğer ortaklarla bilgi alıverişi de yapıldığını ve Taşköprü’ye bir ilk olarak kırsal turizm alanında yol haritasını belirleyici bir akademik çalışma ile sonuçlanacağını ve bu projenin AB projeleri arasında farklılığı ile uluslararası alanda farklılık arz ediyor” dedi.
Projenin yerel ortağı olan TAGİAD adına toplantıya katılan Yönetim Kurulu Başkanı Bahri İldemlik de, Kırsal Turizm alanında yatırım yapmak isteyen gençlerin bu proje sonrasında çıkan argümanlar sayesinde hedeflerine daha kolay ulaşabileceklerini kaydederek toplantıda oldukça faydalı bilgilerin ortaya çıktığını kaydetti.
Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun ise, AB projelerinin önemine değinerek, Taşköprü Belediyesi’nin de proje konusunda kendisini geliştirdiğini ve ilçenin geleceği açısından çeşitli alanlarda AB projelerini hazırlamaya devam edeceklerini kaydetti.