Tosya-Kastamonu karayolu, heyelan ve selden dolayı trafiğe kapandı.
Tosya’da yağan yağmurla birlikte tepelerin yamacından kayan toprak ve çamur, Kastamonu yolunu trafiğe kapattı. Polis ekipleri ve belediye ekiplerinin ulaştığı Kale yakası Bağlarbaşı Çamlıdere mevkiinde yol açma çalışmaları devam ediyor.
Belediye Başkan Kazım Şahin olay yerine gelerek, çalışmalar hakkında ekiplerden gerekli bilgileri aldı. Başkan Şahin gazetecilere yaptığı kısa değerlendirmede, "Akşam saat 19.30’da ilçemizde meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı sonrası Tosya’yı Kastamonu’ya bağlayan yol güzergahında çamur ve toprak kayması meydana geldi. Bölge karayolları müdürlüğü sorumluluk alanında olmasına rağmen belediyemiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli ekip ve araçları ile olaya müdahale etti. Kastamonu Karayolları Müdürlüğü’nü konu hakkında bilgilendirdik. Yalnız karayolları ekipleri, afet alanına gelmelerinin zaman alacağını, kendileri gelene kadar belediye olarak yol açma çalışmalarına başlamamızı rica ettiler. Allah’tan sel felaketi öncesi ve sonrasında herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Ekiplerimiz geç saatlere kadar çalışmalara devam ederek, Tosya-Kastamonu yolunu trafiğe açacağız. Ancak şu an itibariyle yol kapanmış durumdadır" dedi.
1 metreye yakın çamur yığını oluştuğu Tosya-Kastamonu karayolunda Tosya şehir merkezine gelen ve Kastamonu’ya giden araçlar yolda mahsur kaldı. İş makineleriyle birlikte bölgeye gelen belediye ekipleri, yol açma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam etmekte.