Kastamonu’nun Tosya ilçesine 5 gün sürecek olan ve ortaokullar arasında yapılan bilgi şenliği başladı.
Bilgi Şenliği Mehmet Erkaragülle Kapalı Spor Salonu’nda 8.nci sınıflar arasında yapılan bilgi yarışması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenliğe Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu; “Eğitim - Öğretim yılı boyunca yapmış olduğunuz çalışmalardaki kazanımları sergilemek, biraz eğlenmek sosyal ilişkilerde saygı, anlayış ve paylaşma duygularını, takım ve ekip olabilmeyi başarmak, İkincil olarak ta sınavlara hazırlanmalarına yardımcı olmak, yılın yorgunluğu atmak için bu projeyi düzenlemiş bulunmaktayız.
Unutmayalım ki akıllı insan kendi aklını kullanan insandır, daha akıllı insan başkalarının aklından da yararlana insandır. Bu eğitim öğretim döneminde birçok proje gerçekleştirmenin gururunu da yaşıyoruz” dedi.
Yarışmaya ilçede eğitim veren ortaokulların 8.nci sınıfları katıldı. Toplam 30 grubun katıldığı yarışmada gruplar 3 öğrenciden oluştu.Öğrencilere toplam 20 soru soruldu. Yarışma arasında verilen molalarda öğrencileri dinlendirmek için şarkılar söylendi. Yarışmaya katılan her öğrenciye katılım belgesi ve gruba da plaket verildi. Dereceye giren gruplara da başarı belgesi verildi. Yarışmacıların belge ve plaketleri Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu tarafından verildi.
Yarışmanın sonunda 180 puanla; 1071- Sakarya Ortaokulu birinci, 160 puanla Bab-ı Esrar - Namık Kemal Ortaokulu ikinci, 150 puanla Lalezar -Namık Kemal Ortaokulu, Alfa M.Akif Ersoy Ortaokulu, Birinci Belli -Fatih Ortaokulu, Üçü bir arada -Akbük Ortaokulu üçüncü oldu.