Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Mesleki Eğitim Merkezi ve Tosya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde mobilya üst yüzey işlemleri kursu açıldı.
Kursun açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eyüp Gür, Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Vekili Mustafa Delebe, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tahsin Uskan katıldı.
Açılan mobilya üst yüzey işlemleri kursuyla; sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetişmesi, mobilya üst yüzey işlemciliği hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
Eğitime katılan kursiyerler teorik eğitimlerin yanında selülozik dolgu ve parlak vernik yapmayı, poliüretan dolgu ve parlak vernik yapmayı, polyester dolgu ve vernik yapmayı, su bazlı dolgu ve parlak vernik yapmayı öğrenecek, bu işlemlerde vernik, tiner, zımpara uygulamalarını tekrar ederek bilgilerini pekiştirecekler. Aynı zamanda seriüretim vernikleme teknikleri hakkında bilgi edinecekler.
Boya ve vernik işlemlerinin temiz ve kurallara uygun olarak yapılması şartı arandığından sektörün gelişmesi ve kalitenin artırılması adına çalışanların mesleki yeterlilik belgesi önem arz ediyor.