Polis Haftası etkinlikleri kapsamında basın mensupları ile Tosya İlçe Emniyet Müdürlüğü takımları arasında oynanan dostluk maçında beraberlik kazandı.
Türk Polis Teşkilatı’nın 170’nci Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl il defa düzenlenen dostluk maçı çok sayıda basın ve emniyet mensubunun katılımıyla oynandı. Basın mensupları adına Açıksöz Gazetesi sahibi Mehmet Ünsal’ın, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç’a çiçek takdim etmesiyle başlayan dostluk maçında Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır basın mensuplarının takımında yer aldı.Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır 9 numaralı forması ile üstün performans sergiledi. Basınspor, Emniyetspor karşısında ilk yarıda üstün futbol oynadı. Maç berabere sona erdi.
Maçın ardından konuşan Kaymakam Cıbır, “Bu hafta Emniyet teşkilatımız için özel bir hafta. Çeşitli etkinliklerle kuruluş yıldönümü kutlanıyor. Bugün de burada Tosya ulusal ve yerel basını ile emniyet mensuplarımız arasında bir dostluk maçı yaptık. Maç çekişmeli ve umduğumdan iddialı geçti vede güzel bir maç oldu. Bu tür organizasyonlar, polisimiz vatandaşımız ve sivil toplum kuruluşları açısından diyaloğu arttıran faaliyetler. Bunlara yıl içerisinde inşallah devam edeceğiz. Ben basın mensuplarımıza da ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şunu özellikle belirtmek isterim tarafsız özgür Tosya basının her zaman yanındayım ve destekçisiyim bu günde bunu onların takımında oynayarak gösterdim” dedi.
Bu yıl ilk olarak yapılan dostluk maçının berabere bittiğini açıklayan Tosya Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç ise, “Bizim basınla dostluğumuz her zaman devam etmektedir. Basınla çok yakınız. Bu önümüzdeki günlerde de aynı şekilde devam edecek. Ben Sayın kaymakamızın bu maça katılarak bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamızın da önemle vurguladığı Tosya Basını bizim içinde her zaman değerli ve güvenilir olmuştur. Hep birlikte Polis Haftamızı kutlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Maç sonrasında basın mensupları ve emniyet mensupları sohbet etme imkanı da buldu.