Kastamonu’da İl Özel İdaresi bünyesinde hizmet verecek olan konkasör makinesi, Vali Şehmus Günaydın’ın katıldığı törenle çalıştırıldı.
Beşdeğirmenler mevkiinde İl Özel İdaresine ait kum ocağında bulunan konkasör makinesi, büyük kayaları, çakıl veya toz haline getirerek, köy yollarının yapımını kolaylaştırmak için kullanılacak.
Seyyar olarak çalışabildiği için köy yollarının yapımında büyük kolaylık sağlaması beklenen Konkasör makinesinin ilk çalıştırılmasına Vali Şehmus Günaydın da katıldı.
Konkosör makinesi sayesinde köy yollarına çekilen malzemeleri kırdığını belirten Vali Şehmus Günaydın, seyyar olması sayesinde malzeme dökülecek en yakında yerde kırma işleminin gerçekleştirildiğini kaydetti. Kum, çakıl taşlarını ayıran konkasör makinesinin seyyar olarak çalışmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirten Vali Günaydın, günlük 800-1000 metreküp arası üretim yapabildiğini ve konkasör makinesinden Kastamonu’da İl Özel İdare bünyesinde iki adet bulunduğunu belirtti.
Konkasör makinesinin köylerin daha kaliteli yollara kavuşması için kendilerine bir avantaj oluşturacağını ifade eden Vali Günaydın, “Sezonu daha açmadık. 15 gün sonra yapacağımız bir törenle açacağız. Havalar el verdiği ölçüde çalışmalara erkenden başlayarak köylerimizin ihtiyacı olan yol konusunda büyük bir mesafe almak istiyoruz” dedi.
Yolların asfaltlanması için çok ciddi bir kaynak gerektiğine dikkat çeken Vali Günaydın, “Yaklaşık 9 bin 500 kilometrelik bir yol ağımız olduğu için öncelikli olarak bu yol ağının alt yapısını sağlamlaştırıp takviye etmemiz gerekiyor. İşte bu konkasör bu nedenle önemli. Bu konkasör burada onlarca köyümüze hizmet verecek” şeklinde konuştu.
Vatandaşların, BSK tabakalarında boşluk ve bağlayıcılığı artıran bir malzeme olan filler malzeme istediğini vurgulayan Vali Günaydın, “Vatandaşlar Filler Yol istiyor. Ancak Filler yaptıktan sonra asfalt yapmazsanız bu Filler birkaç sene içinde yok oluyor. Filler olayını tamamen durdurduk. Önceliğimiz geçmiş yıllardan kalan yolların tamamını asfalt yapmak. Bunun adımını attık. Yaklaşık 160 kilometre birinci kat asfaltı ihaleye çıktı. Geri kalan kısmını da Özel İdare ekipleriyle yapacağız” ifadelerini kullandı.
Vali Günaydın, ayrıca bu yıl asfalt kaplı köy yollarında kış şartlarında meydana gelen bozulmaların daha büyük zarar oluşturmadan yama yapılmasına başlayacaklarını aktardı.