CHP Kastamonu Milletvekili Adayı prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, siyasetçinin halkın sorunlarını bilmesi gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Yenidünya, Güven Tur’un Olağan Genel Kuruluna katıldı. Genel Kurulda konuşan Prof. Dr. Caner Yenidünya, siyasetçinin halkın sorunlarını bilmesi gerektiğini ifade ederek, bilgili, deneyimli ve gerektiğinde masaya yumruğunu vuran milletvekilinin Kastamonu için yapamayacağı hiçbir şey olamayacağını kaydetti.
Siyasetçilerin, halk, bürokrasi ve devlet arasında köprü vazifesi görmesi gerektiğini belirten Yenidünya, “Siyasetçi halkın sorunlarını bilecek, halkın adamı olacak, cesaretli olacak, masaya yumruğunu vuracak ama bir şeye daha ihtiyacı var, birikimi olacak, bunu yapabilecek kapasitesi olacak. Elini sadece masaya vurmayacak, neyin ne zaman nerede söyleyeceğini, nerede ne zaman ne yapacağını çok iyi bilecek bu çok önemli” dedi.
“ESNAFIN SIKINTILARINA ÇARE BULUNMALI”
“Kastamonu’muzda, servis esnafımızın ciddi sorunları var” diyen Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, “Esnafımızın sorunlarına çare bulunması gerekiyor. Siz mazotu 4 lira üzerinden alıyorsunuz fakat bu mazotu boğazda yatı olan 1 lira 50 kuruştan alıyor. O bir depoyu doldurduğu zaman iki tur yapıyor sizin servisinizin 10 depo mazotunu 2 seferde harcıyor. Mazotu deniz taşımacılığında teşvik olsun diye ucuza veriliyor. Aynı şekilde kara taşımacılığında da servis hizmeti gören esnaflarımıza mazotu aynı şekilde 1.50 kuruşa vereceğiz. Mazotun rafineri çıkış fiyatı üzerine karı koyacağız. Bu kesinlikle devlete yük getirmez, refah getirir” diye konuştu.
“EN BÜYÜK SIKINTI TEMSİL”
Milletin yükünün, milletin derdinin esnafın sırtında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yenidünya, “Kastamonu’da esnafımız sadece yol, ulaşım sıkıntıları nedeniyle Çankırı’daki, Çorum’daki esnafın ödediğinden daha fazla trafik vergisi ödüyor. Çarpan kat sayılarınız daha fazla. Kastamonu’da çalışmak sizin için bir sıkıntı olmamalı. Kastamonu’nun yüzünü güldüren insanlarsınız. İnşallah Mevla’m nasip edecek bizlerde sizin yüzlerinizi güldüreceğiz. İnanın Kastamonu’nun pek çok sorunları var ama Kastamonu’nun en büyük sorunu temsil sorunudur. Kastamonu’yu layıkıyla, hakkıyla temsil etmemiz gerekir. Sizlerin sıkıntılarının Ankara’da ses bulması gerekir. Sizlerin sıkıntıları için çözüm üretilmesi gerekir” şeklinde konuştu.
“KASTAMONU BAYINDIRLIK HİZMETLERİNİN 20-25 YIL GERİSİNDE”
Ilgaz Dağı projesini benimsediklerini fakat biran önce projenin bitmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Yenidünya, “Diğer çevre illerin Karabük, Samsun, Sinop, Çorum, Çankırı bunlar bizlerden ileri gidiyorlar. Bu hafta ticareti canlandırmamız gerekiyor. Eğer biz bu tireni kaçırırsak Kastamonu Türkiye’nin genel değişimin 20-25 yıl gerisindedir. Kastamonu bayındırlık hizmetlerinin 20-25 yıl gerisindedir. Bizde yarım saat yağmur yağdığında yollarını halini görüyorsunuz. Siz bu dertleri bu tasaları çekmek zorunda değilsiniz. Sizin vekiliniz gidecek, taleplerini yapacak, sizleri bu sıkıntıdan kurtaracak” ifadelerini kullandı.