Ağır geçen kışın ardından vatandaşlar baharın iyiden iyiye kendi hissettirmeye başladığı son günlerde, bahçe işlerine yöneldi. Özellikle yerli tohum arayışında olan gurbette ve köylerde yaşayan vatandaşlar Cuma Pazarında soluğu aldı.
İlçede cuma günleri kurulan pazarda yöresel ürün satıcıları kendi yetiştirdikleri tohumları satışa sundular. Pet şişe kapağı ve çay bardağını kendilerine ölçü edinen satıcıların ıspanak, marul, soğan, fasulye, maydanoz, tere, pazı, kabak, domates, salatalık, gibi sebzelerin tohumları pazarda müşterilerini bekliyor.
İlçeye bağlı Saraçlar köyünde oturan Ayşe Sezer (66) “Kendi yetiştirdiğim tohumlarımı satıyorum. Bu tohumları annemden, akrabalarımdan ve komşularından alıp dikerek meydana getirdiğim tohumlar. Yaklaşık 20 yıldır aralıksız pazarda tezgah açıyorum.” dedi.
Tohum ve yöresel ürünler satışı yaparak geçimini sağlayan Fatma Azak (87) “Yıllardır bu pazarda kendi ürünlerimi satıyorum. Ürünlerimin hepsi doğal. Tohumlarımı da bu şekilde saklıyorum. Fasulye, marul, pancar, kabak tohumlarımı bardağı 5 TL, kapağı 1 TL’den satıyoruz. Komşularım ve müşterilerim sebze tohumlarıma ilgi gösteriyor” dedi.