Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Türk-İslam Medeniyet Kulübü tarafından merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma programı düzenlendi.
Düzenlenen programa Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, araştırmacı yazar Servet Turgut ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, “Sözün başında böyle bir program organize ettikleri için Türk-İslam Medeniyetinin kıymetli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah gayretlerimizi aziz eder ve mükafatlandırır. Bugün burada bu millet bu himmet adına mücadelesiyle bir dönemin sembol şahsiyeti olmuş, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu için konferansta biraraya geldik. Dik duruş ve cesaret neticesinde sadece onun tanınmışlığı üzerinden, onu sağa sola çekiştirmeye çalışan insanların karşısında Muhsin Yazıcıoğlu’nu öz hakikatiyle anlamak ve anlatmak, onun davasına gönül vermiş her bir ferdin boynuna asılmış bir borçtur” diye konuştu.
Tüzün ayrıca, “Bizim nazarımızda Muhsin başkan İslam hakikatlerine göre hayatını tanzim etmiş bir İslam delikanlısıdır. İslam için anadan, yardan, serden geçici tavırları ve bu tavırlarının neticesine katlanmış olduğu haliyle de bir İslam kahramanıdır. Milletinin yalnızca İslam’ın altın ipine sarılmakla kurtulacağının idrakına varmış ve bu vasfıyla da Müslüman Türk milletine tasallut olmuş, Yahudi menşeini Türk’ü İslamsızlaştırma projesinin karşısında bir siper olmuştur. İşte Müslüman Türk milletini ruh kökünden koparıp değerlerine kast etmeye çalışanlara karşı siper olmuş haliyle de bir millet sevdalısıdır” şeklinde konuştu.
araştırmacı yazar Servet Turgut ise, “Ben daha önce de konferanslara katılmıştım. En güzel konferanslar arasında geçmesini istediğim programların başında bu geliyor. Bir yere gittim konferansta Muhsin başkanı anlattım. Yaklaşık 3 saat sürdü. Konferanstan sonra insanlar bana ‘Biz Muhsin Yazıcıoğlu’nu böyle bilmezdik’ dediler. Bu durum da beni mutlu etti” dedi.