Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, Erciyes Türk Kurultayı’nın Cumartesi günü yakılacak kurultay ateşi ile başlayacağını belirtti.
2 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Erciyes Türk Kurultayı ile ilgili olarak bilgi veren Kurultay Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, kurultay ile Türk dünyasının yaşadığı sıkıntıları masaya yatırıp, çözüm arayacaklarını söyledi. Dinçer, “Çin zulmünden çok fazla ızdırap çeken Suriye, Irak Türkmenlerine, kendi ülkemizdeki sıkıntıları bu kurultayda konuşarak, çözüm yollarını bulmak için bir araya geleceğiz. Rahmetli Başbuğ tarafından tertip edilmiş bir dönmen ara verilmiş ama 6-7 yıldır alın terimizle, kendi gayretlerimizle bir Türk çocuğunun yapması gerektiğini düşündüğümüz şekilde kurultayı yapıyoruz. Geçen yıl 8-10 bin kişi katıldı, bu yıl daha fazla katılımın olmasını bekliyoruz. Coşku içinde geçeceğini ümit ediyoruz. Irak, Suriye, Azerbaycan Türkleri’nden lider seviyesinde, bunun yanında bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra eski bakanlardan da katılım olacak. Bizlerde görkemli bir şekilde Başbuğumuz’un emanetine sahip çıkarak vazifemizi yerine getireceğiz" dedi.
Kurultaya her yıl kıymetli sanatçıların da geldiğini ifade eden Dinçer, ancak bu yıl festival ağırlıklı bir kurultay amaçlamadıklarını söyledi. Dinçer, “Bu yıl ağırlıklı olarak konuşmacılar olacak. Çünkü hem ülkemizde hem de çevremizde sıkıntılar fazla. Bir müzik festivalinden ziyade bir kurultay havası yakalamak için konuşmacılara ağırlık vereceğiz. Cumartesi günüde kurultay ateşimizi yakacağız” diye konuştu.