Kocasinan Belediyesinin Nisan ayı meclis toplantısı yapılırken, toplantıda Seyrani mahallesinde kentsel dönüşüm projesi ile ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Kocasinan Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantıya Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Kocasinan Belediyesi meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısında Seyrani mahallesi sosyal donatı alanları ile birlikte konut alanı planlanmasına dair revizyon imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılması ile ilgili imar komisyon raporu görüşüldü. Hazırlanan rapor ile ilgili konuşan Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Seyrani mahallesi havaalanı protokol yolu ile Erkilet Bulvarı arasında yaklaşık 655 bin metrekarelik bir alan içerisinde bulunan bir mahallemiz. Planlanan alanın hemen güney kısmında ortayol projemiz var. 655 bin metrekarelik alanın yaklaşık 420 bin metrekarelik kısmı sağlıksız yapılardan oluşuyor. Çevre şartları yapı kalitesi, sosyal donatısı, yeşil alanları artık bizim vizyonumuza hitap etmeyecek şekilde oluşan bir alan. Bu açıdan o alanların kentsel dönüşüm olmasına karar verdik. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Büyük bir coğrafyamız var. Bu yüzölçümü içerisine serpiştirmemiz gereken ticaret bölgeleri, farklı farklı ticaret bölgeleri oluşturacağız. Bunu da zaman içerisinde göreceğiz. Rağbet edilen yer Kocasinan bölgesi olacaktır. Biz buna inanıyoruz" diye konuştu.
Seyrani mahallesinin kentsel dönüşümü ile ilgili çalışma oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının diğer gündem maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.