62 ülke öğrencilerinin iştirakiyle ‘1. Akademi Şenlikleri’ Kayseri Şeker Gölü’nde yapıldı.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin ’1. Akademi Şenlikleri’ Kayseri Şeker Gölü’nde yapıldı. Kayseri Şeker Gölü’nde yurtdışından 62 ülkeden katılan öğrencilerle Kayseri Şeker çalışanlarının ortaklaşa düzenlediği etkinliklere uçurtma şenliği damgasını vurdu. Yüzlerce Uçurtma Şeker Gölü üzerinde yarıştı. Afganistan’dan katılan Habibullah Zadiyani isimli öğrencinin uçurtması şenliğin birincisi seçildi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının gösterileri ile başlayan etkinlikte Tekvando Türkiye Şampiyonu Enver Nazlı ve Çelikspor tekvando takımının gösterileri, öğrencilerinin kendi dillerinde okudukları şiirler ve yapılan konuşmalar sonrasında Kayseri Şeker tarafından tüm misafirlere göl tesislerinde yemek ikramı yapıldı. Akademi şenliklerinde konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Şeker tarafından yapılan sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin ’1. Akademi Şenlikleri’nin Şeker Gölü’nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Benli ayrıca, Kayseri Şeker’de yürütülmekte olan sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun Akademi Şenliklerinde yaptığı konuşmasında, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından 150 ülkeden 20 bin öğrencinin kendi ülkelerinden gelip burslu bir şekilde okutularak eğitimleri sonunda ülkelerine gönderilmekte olduğunu belirtti. Dursun, başkanlığın temel amacının, büyüyen ve güçlenen yeni Türkiye’de gönül köprüleri oluşturmak, sosyal, iktisadi, kültürel, ekonomik iş birlikleri sayesinde Osmanlı’nın hinterlandı olan daha geniş sınırlarda Türk insanını tanıtmak olduğuna dikkat çekti.
Dursun, Akademi Şenliği’ne ev sahipliği ve katkıları nedeniyle, öğrenciler adına başta Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker yöneticileri ile Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli’ye teşekkür etti.