Melikgazi Belediyesi tarafından Tınaztepe Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 12 derslikli Tınaztepe Anaokulu için tanıtım kokteyli düzenlendi.
Melikgazi Belediyesi Tınaztepe Anaokulu’nun tanıtım kokteyline TBMM Başkan Vekili ve Ak Parti Milletvekili Sadık Yakut, Ak Parti Milletvekili Yaşar Karayel, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir, Meclis Üyeleri, muhtarlar, öğretmenler ve bölge halkı katıldı.
Melikgazi Belediyesi Tınaztepe Anaokulu’nu yaptırdıklarından dolayı Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür eden Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir “Belediye yol yapar, park yapar, çevre düzenlemesi yapar. Melikgazi Belediyesi okul yapar, spor salonu yapar ve okulların her türlü ihtiyacını giderir. Bu da başkanımızın eğitime verdiği önemin en önemli ifadesidir. Eğitim camiası olarak başkanımıza minnettarız" dedi.
Tanıtım kokteylinde bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç şunları söyledi:
"Bir hayra vesile olan, o hayrı işlemiş gibidir inancı gereği sizler aslında bu hayırlı işlere vasıta oluyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Sizler iyi ki varsınız. Bizlere hizmet fırsatını veriyorsunuz. Bizler de sizlerin duasını alıyoruz. Sadece hizmeti kendisine düstur edinmiş, kamu hakkını, yetim hakkını, fakir fukara hakkını gözeten bir anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kamuyla yerel yönetimin en güzel örneklerini Milli Eğitimimizle birlikte sergiliyoruz. Bu zamana kadar 7 okul yaptırmış bir belediye olarak ‘Eğitimin ve Eğitimcinin Dostu’, ayrıca eğitim alanında hayırsever bir belediye olduğumuz herkesçe bilinmektedir. Bizlere bu hizmetleri yapma fırsatı veren değerli halkımıza teşekkür ediyorum. Okulumuzda eğitim görecek yavrularımıza ve onları geleceğe hazırlayacak olan çok değerli öğretmenlerimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel de yaptığı açıklamada “Türkiye’nin geleceğini garanti altına almanın en önemli yolu eğitime yapılan yatırımlardır. Bu amaçla Türkiye bütçesinin en büyük payı Milli Eğitime ayrılmıştır. Yerel Yönetimlerin, hayırseverlerin Kayseri’de eğitime yaptığı yatırımlar ülkemizde her zaman örnek teşkil etmektedir. Kayseri’de eğitim gönüllüsü denilince ilk akla gelen isim Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’tır. Kendisine ve ekibine şehrimiz adına yaptığı hizmetler, özellikle eğitime yaptığı büyük yatırımlardan dolayı teşekkür ediyor, kutluyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Tınaztape Anaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sergilendi. Çocuklar tarafından hazırlanan sergi katılımcılar tarafından gezilirken, daha sonra hep birlikte okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi. Milletvekili Yaşar Karayel ve Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, çocukların fotoğraf çektirme taleplerini kırmayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.