Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 9 Haziran’da başlayacak 2. Ali Dağı Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması hakkında bilgiler vererek, "Yarışmaya 6 farklı ülkeden sporcular başvurdu" dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Palancıoğlu, 9 Haziran’da başlayacak olan 2. Ali Dağı Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması hakkında bilgiler verdi. Palancıoğlu, "Ali Dağı yamaç paraşütü ve yelken kanat gibi hava sporları açısından sadece Türkiye’de değil, dünyada tanınmış bir dağımız. Geçtiğimiz sene yaptığımız yarışmanın yine devamı niteliğinde 2. Ali Dağı Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması’nı bu sene önümüzdeki Salı ve Pazar günleri arasında 9-14 Haziran arasında düzenleyeceğiz. Toplamda 6 gün süren bir yarışma. İlk günü açılış ve antrenmanların yapıldığı, daha sonrasında da 5 gün boyunca mesafe yarışmalarının yapıldığı bir çalışmadır. Buradan Pınarbaşı, Kepez’e ve farklı yerlere kadar uzun mesafeli yarışmalar devam ediyor. 2014 yılından başlamak üzere şuana kadar 10 defa bu yarışmalar yapıldı. Uluslararası bir yarışma formatına büründü. Şuanda Rusya, İran, Fransa, İsviçre, Kazakistan ve Türkiye’den toplam 6 ülkeden başvurular var. 200’ün üzerine başvuru var. Ali Dağı’nın da yarışma kapasitesi şuan için 120’dir. Şuanda yaklaşık 100 yarışmacı ile kesin kaydını yaptırmış durumdadır. Bunlardan 11’i bayan, geriye kalanı bay yarışmacılar. Farklı ülkelerden de yarışmacılar var. Sırbistan’da yapılan Dünya Yamaç Paraşütü Yarışması’na aday olmuştuk ve 7 ülke arasından 2’inci olduk. 1’inciliği İtalya aldığı için biz 2018 yılı için alamamıştık ama Avrupa Şampiyonası’na önümüzdeki yıl başvuracağız. Onu alabilirsek iyi olacak" ifadelerini kullandı.
"ALİ DAĞI TALAS BELEDİYESİ’NDE"
560 hektarlık Ali Dağı’nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan aldıklarını söyleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Ali Dağı aslında Orman Bakanlığı’na bağlı bir dağdır. Biz belediye olarak burada izinle uçuşlar yapıyorduk. Şuanda 560 hektarlık Ali Dağı’nı biz Orman Bakanlığı’ndan almış oluyoruz. Bu çok önemli bir gelişmedir. Birçok kurumun başaramadığı bir çalışmadır. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah seçimlerden sonra protokolünü imzalayacağız. Dolayısıyla artık bundan sonra Ali Dağı’nın güvenliği konusunda belediyemiz aktif rol oynayacak. Birçok projeyi de hazırladık ve bakanlığa sunduk. projelerin bir kısmını hayata geçireceğiz. Ali Dağı sportif bir merkez haline gelecek" dedi.
Palancıoğlu ayrıca, "Spor çok önemlidir. Ramazan ayından sonra da bir çalışmayı başlatacağız. Tüm Talas’ı diyete alıyoruz. Obezite tahmine göre 2030 yılında Türkiye’de yüzde 65’e çıkacak. Bende kilolarımdan mağdurum. Bende kilo vermek istiyorum. İnşallah Ramazan’dan sonra ilçe bazında 130 bin kişilik bir diyet operasyonuna başlıyoruz. Ödüllü bir yarışma olacak. Bu tür sportif faaliyetleri destekleyeceğiz" diye konuştu.