23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle Kayseri Valiliği koltuğuna Mustafa Yazar İlkokulu 4-E sınıfı öğrencisi Işılay Zengin oturdu. Işılay Zengin, okula giriş saatlerinin değişmesini isteyerek, "Çünkü sabah 7’de okula gidince uykulu olduğum için dersten fazla bir şey anlamıyorum" dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları çerçevesinde geleneksel olarak değişen valilik makamına Mustafa Yazar İlkokullu 4-E sınıfı öğrencisi Işılay Zengin oturdu.
‘Dünyadaki tek çocuk bayramının bu bayram’ olduğunu belirten Kayseri Valisi Orhan Düzgün “ Işılay bana geçtiğimiz günlerde bir mektup gönderdi. 23 Nisan öncesi sizin okulunuza gelmeden önce sizi burada ağırlayayım istedim. Dünyadaki tek çocuk bayramı bu bayram. Onun için hepinizin bayramı kutlu olsun. İnşallah sizler gelecekte ülkemizin geleceği için görevler yapacaksınız. İnşallah gelecekte güzel hizmetlere vesile olacaksınız” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk nedeniyle valilik koltuğuna oturan Işılay Zengin “ Görevlerimin arttığını biliyorum. Çok mutluyum. Çok heyecanlıyım. Ben okulların saatlerinin değişmesini istiyorum. Çünkü sabah 7’de okula gidince uykulu olduğum için dersten fazla bir şey anlamıyorum. Bu nedenle saatlerin 8.30’a alınmasını isterdim. Çıkış saatlerinin de 2.30 ile 3 arası olması iyi olur. Mustafa Yazar İlkokulu önündeki kavşağa ışıklı trafik işaret levhası koydurmak istiyorum. Araçlar birbirine giriyor ve öğrencilerin hayati tehlikesi oluyor. Okullarda yarışma düzenlenmesini isterim. Yarışma okulun iç ve dış temizliğinin en iyi olduğu okula bağış yapılmasını isterdim” diye konuştu.