75.Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde Engelliler Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Engelliler Haftası nedeniyle 75.Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, engelliler ve aileleri katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Orhan Düzgün, "Buradaki gençlerimiz gerçekten engelli olmayan çocuklarımıza göre gerçekten çok daha mükemmel seremonilerle gelenleri şaşırttılar. İnşallah gelecekte de ben onların istikballerinin hayırlı olacağına inanıyorum. Kayseri’de yaklaşık 70 bin engelli vatandaşımız var. Engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet götürebilmek adına onların engel durumlarına, yaşlarına, cinsiyetlerine göre envanterlerinin çıkartılması son derece önemli. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bu konudaki çalışmalarına başladı ve Kayseri’deki engelli vatandaşlarımızın yüzde 25’inin yaşlarına, cinsiyetlerine ve engel durumlarına göre engellilikleri tespit edildi. Görme engelliler, işitme engelliler, zihinsel engelliler, bedensel engelliler için doğru politikaların uygulanabilmesi onlara sağlıklı hizmet sunulabilmesi bakımından yaşlarına göre bunlara iyi hizmet götürebilmemiz bakımından envanterlerinin çıkartılması son derece önemli. İnşallah bu envanter çıkartma çalışmalarımız özellikle yeni kayıtlarla beraber hızla devam ediyor. Bunlar tamamlandıktan sonra ilimizdeki yaş, cinsiyet ve engel durumlarına göre hepsini ayrı ayrı tespit etmiş olacağız" diye konuştu.
Düzgün ayrıca, "Son yıllarda devletimizin engelli yakınlarına sunmuş olduğu çok güzel hizmetler var. Engelli vatandaşlarımızın istekleri yada sorunlarına çözüm bulmak bakımından sunulacak hizmetlerin her geçen gün daha arttırılması gerekiyor. Özellikle evde bakım hizmetleri konusunda maddi durumu zayıf olan ailelere sağlanan destekler gerçekten son derece önemli. Çünkü bir engelliye sahip olan ailenin en azından fertlerinden birisinin eğer ağır engelli durumunda ise yakını, çocuğu bir işte çalışması aile ekonomisine katkı koyması söz konusu olamıyor. Bu nedenle sürekli evde kalmak durumunda olan engelli yakınlarının da bu bakımdan desteklenmesi son derece önemli" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından 75.Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde bulunan engelli öğrenciler çeşitli gösteriler yaptı.