Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından düzenlenen "AGÜ Talks" adlı söyleşisine Türkiye Ulusal Gençlik Orkestrası Kurucu Şefi Cem Mansur konuk oldu.
AGÜ Gençlik Fabrikası’nın organize ettiği söyleşide, Cem Mansur ’Müzik kimin için?’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Sümer Kampüsü Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşi öncesinde bir konuşma yapan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, "İş ve sanayi dünyası, reel sektör, kamu kuruluşları her kim olursa olsun üniversite mezunlarını yalnızca teknik konularda kendilerini yetişmiş birer robot gibi bir birey olarak istemiyoruz. Bir çok etkinlikleri gelişmiş, hayata hazır sahip oldukları mesleki alt yapının ötesinde kendilerini sosyal, kültürel ve entelektüel olarak geliştirmiş bireyler olarak bekliyorlar. Onların beklentisi ve en önemli yollarından bir tanesi de öğrencilerimizin daha üniversite yıllarında toplum faydasına, kamu yararına katkı sağlamaları, toplumla beraber iş birliği içerisinde kişisel gelişimlerini bir sosyal varlık olarak en üst seviyeye çıkartabilmektir" ifadelerini kullandı.
"CEM MANSUR KİMDİR?"
Cem Mansur, Guildhall Müzik ve Drama Okulu ’nda Ricordi şeflik ödülü, Londra’da St. James Oda Orkestrası’nı kurması ve çalıştırması, Edward Elgar’ın bitmemiş operası "The Spanish Lady"nin ilk seslendirilişi, Oxford Şehir Orkestrası birinci şefliği çalışmalarıyla tanınır.
Mansur, 1981 - 1989 yıllarında İstanbul Devlet Operası şefliğini, 1989-1997 yıllarında Oxford Şehir Orkestrası birinci şefliğini, 1998-2011 yıllarında Akbank Oda Orkestrası daimi şefliğini yapmış, uluslararası alanda tanınmış Ulusal Gençlik Orkestrası Kurucu Şefi ve İngiltere’nin en eski ikinci korosu Ipswich Koro Topluluğu’nun fahri başkanıdır.