Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi’nde 2 hafta önce dünyaya gelen 2 yavru ceylan ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
2 Hafta önce Hayvanat Bahçesi’nde ikiz olarak dünyaya gelen ceylan yavruları, yeni doğan bakımlarının yapılmasıyla ceylan kafesine bırakıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu ceylanlar, doğumdan bu yana 2 kilodan 5 kiloya ulaştı. Ceylanların artık anneleriyle birlikte olacağını söyleyen Anadolu Harikalar Diyarı Direktörü Erdal Gülek, "Ayrıca şu hususu da paylaşmak isterim. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Afrika ve Asya bölgelerinde yaşayan, ceylanlarımızdan bir çift ceylanımız oldu. İkiz ceylanlarımızın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Gülek ayrıca, "5 aylık gebelik sürecinden sonra başarılı bir şekilde veteriner hekimler kontrolünde doğumları gerçekleşen ceylanlarımız şu anda annesiyle beraber birlikte sahadalar. Sağlığı da gayet yerinde. Stabil durumdalar ikiside. Annesini emiyor. Başarılı bir doğum gerçekleşti. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgisini görüyor" ifadelerini kullandı.