Kayseri Şeker ile Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ERÜTAM arasında yapılan ortak arazi ıslah çalışması kapsamında İncesu Yavaş Mevkiinde 2.500 dekar arazi ıslah edildi. Ortak projenin sonucunda bölgedeki kum tipisi ve toprak erozyonu da önlendi.
Kayseri şeker iştiraklerinden olan Pandoğa Gebe Düve ve Süt Üretim tesisi işletmesinde Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ile birlikte geliştirilen örnek arazi ıslah çalışması kapsamında İncesu Yavaş Mevkiinde 2.500 dekar arazi ıslah edildi.
Islah çalışmaları esnasında, 10 bin ton çiftlik gübresi kullanıldı.1.230 Dekar alanda taş toplama çalışması yapıldı.4 km 160’lık sulama borusu döşendi.
Islah edilen araziye 370 Dekar Yonca, 165 Dekar Arpa, 190 Dekar Macar Fiği, 450 Dekar Triticale, 30 Dekar Yulaf, 10 Dekar Aspir, 5 Dekar Yem Bezelyesi, 10 Dekar Caramba ekimi yanı sıra, 1000 dekardan fazla arazi de ıslah edilerek üniversitenin kullanımına sunuldu.
İncesu yavaş mevkiinde kurulan Pandoğa A.Ş. Gebe Düve ve Süt Üretim tesisinde halen, 1670 büyükbaş hayvan sürü varlığı barınmakta ve ıslah edilen arazilerden elde dilen yem bitkileri tesislerde kaba yem olarak kullanılmakta olduğu belirtildi.