Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hunat Mahallesi’nde yer alan Uluğ Sokak’ta çevre düzenleme ve şehir estetiği çalışması yaparak Kayseri’ye yeni bir yaşam alanı kazandırdıklarını söyledi.
Sivas Caddesi üzerinde yer alan balık satıcılarının, dükkânlarının arka tarafında bulunan ve balık lokantalarının yer aldığı Uluğ Sokak’ta örnek gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma ile şehrin sosyal yaşamına renk katıldığı gibi yemek kültürüne de katkı sağladıklarını kaydetti.
Balıkçı lokantalarında gerçekleştirilen çalışma ile nezih, temiz ve refah bir çevre hazırlandığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri şehir merkezinde Balık Lokantacıları Sokağı ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Şehrimizin merkezinde yer alan ve Hunat Mahallesi 50. Yıl Dedeman Orta Okulu yanında bulunan Uluğ Sokak’ta yeni bir çalışma gerçekleştirdik. Dükkân sahipleri ile ortak bir çalışma yapılarak bu sokağı Balıkçılar Lokantası Sokağı haline getirerek Kayserimize yeni bir yaşam kültürü kazandırdık. Anadolu’nun ortasında Balıkçılar Lokantası Sokağı ile hem yemek kültürüne hem de sosyal yaşama renk kazandırıldı. 39 ile 135 m2 arasında değişen dükkânlarda yapılan çalışma ile ışıklı ve katlamalı raylı sistem ile üst kaplama yapıldı ve sokak araç trafiğine kapatıldı. Uluğ Sokağı’nın toplam uzunluğu 230 metre olarak planlanmıştır. Yoğun bir müşteri kitlesine de hizmet vermektedir. Kayseri büyüyor ve gelişiyor ancak en güzeli bu büyümede halkın sosyal yaşamı da değişmekte ve zenginleşmektedir.”