KASKİ Genel Müdürlüğünce, Belsin, Şehit Taha Carım caddesi kısmi içme suyu kanalizasyon ve yağmursuyu yapım işi kapsamında bölgedeki bazı mahallelerde su kesintisi yapılabileceği belirtildi.
Olası su kesintisinin, çalışmaların yapıldığı bölgelere yakın mahallelerde 27 Nisan- 2 Mayıs tarihleri arasında olabileceğini kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan “Söz konusu çalışmalar sırasında Kocatepe mahallesi, Aydede sokakta bulunan ekonomik ömrünü tamamlayan ve sık sık arıza veren mevcut AÇB içme suyu hattındaki borular yerine ductil içmesuyu boruları döşenerek işletmeye alınacaktır,” dedi.
Söz konusu sokaktaki mevcut içme suyu şebekesinde arıza oluşma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Batukan, “Bölgede altyapının yoğun olması, mevcut AÇB içme suyu borularının eski olması nedeni ile kazı çalışmaları sırasında olası bir arıza meydana gelebilir. Bu nedenle 19 Mayıs, Anafartalar mahallelerinin geneli ile Tınaztepe, Kocatepe Mahallelerinin bir kısmında muhtemel su kesintileri yaşanabilir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almalarını önemle rica ediyoruz,” diye konuştu.