Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Develi, Özvatan ve Sarıoğlan ilçelerindeki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Burada yaptığı konuşmada Kayseri’deki uyum kültürüne dikkat çeken Başkan Çelik, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğinde bereket oluştuğuna vurgu yaptı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanısıra Büyükşehir Belediyesi’nin önceki Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla gerçekleşen buluşmada muhtarlara hitap eden Başkan Çelik, Bütünşehir Yasası’nın getirilerine değinerek, "Kayseri’de eskiden beri yerleşik bir uyum kültürü vardır. Bu uyum kültürü de berekete vesile olur. Muhtarlarımız da bu kültürün önemli bir parçası konumunda. Muhtarlar, vatandaşlarla iç içe yaşayan, nerede hangi ihtiyaca öncelik verilmesi gerektiğini çok iyi bilen kişilerdir. İşte geçen yıl yürürlüğe giren ve Bütünşehir Yasası olarak bilinen yasa ile bizim uyum kültürümüz kurumsallığa bürünmüş oldu. Artık bütün şehir bizim hizmet alanımız haline geldi. Biz de ilçelerimize bağlı mahallelerdeki muhtarlarımızla bir araya gelerek, hangi mahallede neye öncelik verilmesi gerektiğini tespit ediyor ve ona göre plan proje çıkartıyoruz" dedi.
"ANA HEDEF: ARADAKİ FARKI KAPATMAK"
Ana hedeflerinin ilçelerle şehir merkezi arasındaki farkı kapatarak tüm şehri mutlu etmek olduğunu kaydeden Başkan Çelik, ilçelerle şehir merkezi arasındaki farkı kapatarak bunu sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Ana hedefimiz, bu şehirde yaşayan herkesi bulunduğu yerde mutlu etmek. Şehir merkezindeki yaşam standardını ilçelere de yansıtarak, aradaki farkı kapatmak ve başta altyapı ve sosyal kültürel imkanlar açısından herkesin mutlu olmasını sağlamak için çaba sarfediyoruz. Bunun için de 500 milyon liralık yatırım bütçesinin yarısını ilçelerimize ayırdık" diye konuştu.
"TERTEMİZ GİRDİK, TERTEMİZ ÇIKTIK"
Başkan Çelik’ten sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi önceki başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de 21 belediye başkanlığı yaptıktan sonra alnının akıyla görevi bıraktığına dikkat çekerek, "Bundan birkaç yıl önce o zamanki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’da bazı büyükşehir belediye başkanları ile birlikte konuyu masaya yatırdık. ’Cumhuriyet tarihi boyunca köylere beldelere en yüksek bütçeleri göndersek de ortaya çıkan sonuçları ben yüzde yüz yeterli görmüyorum’ diyen Başbakanımız Erdoğan, yöntem değiştirmenin faydalı olacağını söyledi. Biz de ’yeni bir yasa ile bütün ilçelerin ve bağlı mahallelerin büyükşehir belediyesine bağlanmasının yararlı olacağını ve organizasyonlarla hizmet ve yatırımların kolaylıkla götürüleceğini’ söyledik. ’Asli vazifesi yol yapmak, su getirmek, yeşil alan oluşturmak olan belediyelerin, oralara hizmet götürmesi, valiliklerden daha kolay ve verimli olur’ dedik. Buna istinaden de kanun çıktı ve bir yıl önce yürürlüğe girdi. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki 500 milyon liralık yatırım bütçesinden ilçelere ayrılan pay 250 milyon lira. Şehirde yaşayan 1 milyon 100 bin nüfusa da 250 milyon lira, ilçelerde yaşayan 200 bin nüfusa da 250 milyon lira. Yılların eksikliğini gidermek, acil ihtiyaçları karşılamak için bütçede böyle bir paylaşım yaptık. Ben 21 yıl belediye başkanlığı yaptım ve yeni bir alanda hizmet edebilmek için görevimden ayrıldım. Bu süre boyunca haram yemedim ve yedirmedim. Belediyeye tertemiz girip tertemiz çıktım. Bundan sonra da inşallah sizlere Ankara’da hizmet etmeye çalışacağım. " diye konuştu.
"SANDIĞA GİDİN, OYUNUZU VERİN"
Programa katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da herkesten sandığa gidip oy vermesini isteyerek, "Kime oy verirseniz verin ama sandığa giderek oyunuzu kullanın. Evlatlarınızın geleceği için sorumluluk alın ve bu ülkeyi kimin yöneteceği hususunda bir katkın, bir kararın olsun. Sandığa gidin, elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu verin. Kayserililer her zaman doğrunun, hakkın yanındadır" şeklinde konuştu.