Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde başlatılan yatırım hamlesi, bu hafta sonu Felahiye ile devam edecek. 29 Mart Pazar günü düzenlenecek törenle Kadın ve Gençlik Merkezi başta olmak üzere Baraj Kenarı Mesire Alanı, Meydan düzenleme çalışması ile 3 adet kapalı pazar yerinin temeli atılacak. Ayrıca 3 adet mini futbol sahasının yapımı gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerde temel atma ve açılış törenlerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Bundan tam bir yıl önce çıkan kanunla tüm Türkiye’de büyükşehir belediyelerinin sınırı tüm il sınırlarını kapsar hale getirildi. Böyle olunca da ilçelerdeki başta altyapı ve ulaşım olmak üzere birtakım hizmetler büyükşehir belediyelerine geçti. Ancak o günden bu güne Kayseri Büyükşehir Belediyesi dışında bu konuda kayda değer bir yatırım hamlesi başlatan olmadı. Biz daha kanun çıkmadan tüm ilçelerimizin ve ona bağlı mahallelerimizin ihtiyaçlarını tespit ettik. Kanunla birlikte önce projelerini ardından da ihalelerini yaptık. Bu günlerde de bir yandan temel atarken bir yandan da açılış yapıyoruz. Yeşilhisar, Akkışla ve Develi’den sonra pazar günü de Felahiye’de yine bir dizi yatırımı kapsayan temel atma ve açılış töreni gerçekleştireceğiz" dedi.
"SOSYAL KÜLTÜREL HAYATA RENK KATACAK TESİSLER"
Açıklamasında Felahiye’de yapılacak olan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Başkan Çelik, sosyal-kültürel ve sportif alanda önemli tesisleri hayata geçireceklerini ifade ederek, "Pazar günü Felahiye’de düzenlenecek törenle Kadın ve Gençlik Merkezi’nin yanısıra baraj kenarı mesire alanı ve Felahiye Meydanı çevre düzenlemesinin temeli atılacak. Ayrıca Felahiye, Büyük Toraman ve Kayapınar’da olmak üzere 3 adet kapalı pazar yerinin de yapımına başlanacak. Bunların dışında Felahiye, Büyük Toraman ve Kayapınar’da 3 adet futbol sahası yapılacak. Yani Pazar günü Felahiye için önemli bir gün olacak. Şimdiden Felahiye’ye hayırlı olsun" diye konuştu.
Başkan Çelik, önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de altyapı, kadın ve gençlik merkezi, spor tesisi gibi yatırımlarla ilgili benzer törenler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.