Kocasinan Kaymakamlığı tarafından başlatılan 100. Yılında Çanakkale Ruhu Projesi kapsamındaki 100. Yılında Şehitlerimiz için 100 bin fidan etkinliği tamamlandı.
Kuzey çevreyolu üzerindeki Boğaz köprü mevkiine şehitler anısına “Çanakkale Şehitler Ormanı” oluşturuldu. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, “100.Yılında Çanakkale Ruhu Projesi kapsamında 35 bin öğrencimize konferans verildi. Yaklaşık 1000 öğrencimizi Bursa ve Çanakkale’ye götürüyoruz. Şuana kadar 500 öğrencimiz kültür turlarımıza katıldı. Bu projenin bölümlerinden biri de şehitlerimiz için 100 bin fidan etkinliği. Bu kapsamda Kayseri’nin girişine Boğazköprü mevkiine Çanakkale Şehitler Ormanı oluşturuldu. Burada yaklaşık 68 bin fidan dikildi" dedi.
Kaymakam Ali Candan, "İlçemize bağlı Yemliha ve Taşhan Mahallelerinde 10’ar bin fidan , Kuşçu Mahallemizde 5 bin fidan dikildi. Yine Yüreğil , Obruk , Eyim Mahallelerimle birlikte 100 bin fidanı toprakla buluşturduk. Çanakkale Zaferinin 100.yılında Şehitlerimiz anısına oluşturulan “Çanakkale Şehitler Ormanı” nın fidan dikimlerinde yardımcı olan tüm kurumlarımıza burada bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Kahraman Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.