Kayserigaz’ın yeşil ejderha maskotu Dolgi, çocuklar için yaptığı faaliyetlerine her sene bir yenisini eklemeye devam ediyor. Her yıl Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası dolayısıyla çocukların kütüphanesine yeni bir kitap kazandıran Dolgi, bu yıl yayımlanan boyama ve bulmaca kitabı ile çocukların eğlence kitabı olmayı planlıyor.
Eğitici tiyatro aktiviteleriyle ilk defa 2009 yılında sahne alan Dolgi, tiyatrolarıyla olduğu kadar kitaplarıyla da çocukların dünyasında kendisine yer buluyor. Dünya Kitap Günü ve Kütüphaneler Haftası adına hazırlanan “Dolgi Boyama ve Bulmaca Kitabı” isimli eser, Dolgi adına yayınlanmış diğer serilerin devamı niteliğini taşıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, yarının geleceği olan çocuklarda kitap sevgisini güçlendirmek, günün anlam ve önemine atıfta bulunarak kitaplara olan hassasiyetin toplum olarak artmasını sağlamak ve kitap ile kendini geliştiren bilinçli bir toplum oluşturmak adına her yıl böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. Yayımlanan Dolgi boyama ve bulmaca kitabının eğlendirici aktiviteleri olduğu kadar, çevre ve enerji üzerine de eğitici faaliyetleri olduğuna dikkat çeken Bora, yayınlanan eserin tüm çocuklar için yararlı olması temennisinde bulundu.
Diğer yandan, Dolgi’nin bugüne kadar yayınlanmış 4 eseri bulunuyor: “Dolgi Doğalgazı Öğretiyor”, “Dolgi ve Arkadaşları İş Başında”, “Dolgi Kids”, “Dolgi Boyama ve Bulmaca Kitabı”.