Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu yıl içinde 40 farklı çeşit 70 bin ağacı toprakla buluşturarak 2 yeni büyük orman alanı oluşturacaklarını söyledi.
Sümer Orta Okulu ve Mehmet Sepici 60. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte Erkilet girişinde yeni yapılan yonca kavşakta ağaçlandırma çalışmalarına katılan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bugün Kocasinan Bölgesi’nde yeşillendirme ve çevre duyarlılığı açısından çocuklarımızla birlikte ağaç dikimi için bir aradayız. Çocuklarımız sağolsun katılımlarıyla, gayretleriyle geleceğe olan inancımızı, güvenimizi bir kez daha pekiştirdi. Çocuklarımızdaki çevre hassasiyeti ve ağaç sevgisi bizi son derece memnun etti" dedi.
Öğrencilerin her ağaç dikme etkinliğinde birlikte çalışma teklifinde bulunduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu bizim açımızdan hakikaten önemli bir duyarlılık. Biz, burada işin farkındalığını oluşturmak için çocuklarımızı davet ettik. Dedik ki; sizlerle birlikte bu ağaçları sizin için ve geleceğimiz için dikiyoruz. Daha yeşil bir Kocasinan oluşturma adına sizlerle birlikte burada bir aradayız dedik. Onlar da bize, attığımız adıma daha hızlı bir adımla karşılık verdi. Bundan sonra ağaç dikme ve çevreyle ilgili her etkinliğinizde biz de varız dedi. Çevreyle ilgili gündelik yaşam içerisinde daha duyarlı ve güzel bir çevre için çalışıyor, gayret ediyoruz. Daha yeşil bir Kocasinan için gayret etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar konuşmasını şöyle bitirdi, "Bu yıl içerisinde İnşallah ıhlamur, çınar, sedir, karaçam, huş başta olmak üzere 40 çeşitten oluşan 70 bin ağacı toprakla buluşturacağız. Şehrimizin iki bölgesinde biri Kuşçu diğeri ise Engir Gölü çevresinde 2 büyük orman alanı oluşturacağız. Bunun adımını bugün attık ve başlıyoruz. Bundan sonra bölgemizde daha yeşil, daha büyük alanlar oluşturacağız. Şunu iyi biliyoruz ki; çevreyi seven insanı da sever. Bu duyarlılığı oluşturup, birlikte daha yeşil bir çevre oluşturmak adına gayretlerimiz devam edecek."
Öğrenciler de ağaç dikmekten son derece mutlu olduklarını belirterek, gelecekte bugün diktikleri ağaçların altında çocuklarıyla piknik yapacaklarını ifade etti.