Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 3. Çevreyol olarak nitelendirilen Orta Yol çalışmalarında son etap hazırlıklarına başladıklarını söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin doğu-batı yönündeki ulaşım aksı akışını hareketlendirecek ve ulaşıma ciddi manada çözüm oluşturacak Orta Yol Projesi’nin birinci etabının son noktasında çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Birinci etapla birlikte ikinci etabın hemen bölge hastanesinin yanı başından başlayacağının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, "Kuzey Çevreyolu’na devam edecek son kısımda 4,5 kilometrelik bir yerimiz var. 4,5 kilometrelik bu son etabımızın ihale çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda o bölgeyi de ihaleye çıkartıp Allah’tan bir mani gelmezse Kocasinan Bölgesi’nde doğu-batı ulaşım aksı arasında Kayseri’nin üçüncü çevreyolu olarak nitelendirdiğimiz Orta Yol Projesi’ni nihayetlendirip vatandaşlarımızın kullanımına açacağız" dedi.
Orta Yol Projesi’nde birinci etap çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Çalışmalarımız devam ediyor ama tabiatın bize engel olduğu bazı noktalar var. Mevcut yağış durumundan dolayı çalışmalarımız zaman zaman aksıyor. Teknik ekibimiz maharetli ve kapasitesi yüksek ama tabiatla mücadele etme noktasına geldiğiniz zaman tekniğin de elvermediği durumlar oluşabiliyor. İnşallah bu zaman dilimi geçtikten, su bir miktar çekilip yavaşladıktan sonra çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Bu süreç içerisinde kaybettiğimiz zaman dilimini daha fazla çalışarak kazanacağız" şeklinde konuştu.