Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi sınırları içindeki liseleri birincilikle bitiren ve Lisans Yerleştirme Sınavı’nda Türkiye’de ilk 100’e giren başarılı öğrencilere Avrupa’daki bilim müzelerini gezdireceklerini söyledi.
Bu yıl ikincisini gerçekleştirilecekleri projenin öğrenciler arasında faydalı bir yarışa dönüşerek, başarı oranının yükselmesine katkı sağladığını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,"Eğitim kalitesinin artırılması, başarının teşvik edilmesi ve başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi amacına katkı sağlayan yurt dışı bilim müzeleri gezisini çok anlamlı buluyorum. O’nun için son dönemeçte onları şevklendirmek ve motivasyon sağlamak üzere müjde veriyorum” dedi.
Yıllarca emek verip derslerine gereği gibi çalışan, sınavlarını başarıyla geçen, Türkiye çapında Kayseri’yi layıkıyla temsil eden öğrencilerin ödülü hak ettiğini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar,” Başarı karşılıksız kalmamalı, mutlaka ödüllendirilmelidir. Bu amaçla biz de başarılı öğrencilerimizi ödüllendireceğiz. Bilim müzelerinin gençlerimize ufuk ve vizyon katacağını düşünüyorum. Üniversite başlangıcının öncesinde yurt dışı bilim müzeleri gezisi eğitim ve öğrenim hayatlarında öğrencilerimizin vizyonlarını geliştirecek” diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle bitirdi,” Bu yıl öğrencilerimize Almanya ve İtalya’daki Dünyaca ünlü bilim müzelerini gezdireceğiz. Başarılı öğrencilerimiz 5 gün boyunca bu müzelerde inceleme imkanı bulacak. Botanik ve hayvanat bahçesi gibi biyolojinin ön planda olduğu mekanlarda da dinlendireceğiz. Velilerimizi hiçbir masrafa sokmadan öğrencilerimizin masraflarını karşılayacağız. Geçen yıl Avrupa Bilim Müzeleri Gezisi’ne katılan başarılı öğrencilerimiz dönüşte; hayata bakış açılarının değiştiğini, kendilerine güvenlerinin arttığını, vizyonlarının geliştiğini, müzelerin bildiklerine ve öğrendiklerine çok şey kattığını söylemişti. Bu yıl geziye katılacak başarılı öğrencilerin de aynı duyguları yaşayacaklarına inanıyorum."