Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye başkanlığının bir meslek olmadığını, halka hizmet etmek için gönüllü olarak üstlenilen bir görev olduğunu söyledi.
Belediyeyi ziyarete gelen Tekden Koleji 4. sınıf öğrencilerine Yerel Yönetimler Ünitesi kapsamında belediyeciliği anlatan Başkan Çolakbayrakdar, belediye çalışmalarıyla ilgili soruları da cevaplandırdı.
Kocasinan’ın Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, yüz ölçümde birinci, nüfusta en büyük ikinci belediye olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Kararlarımızı belediye meclisinde alırız. Belediye meclisimizde 37 üyemiz var. Belediye meclisi karar alır, bürokrat arkadaşlarımız da alınan kararları yerine getirir. Bir de belediye encümeni var. Encümeni de yürütme organı gibi düşünebilirsiniz. Belediye içinde de başkana bağlı başkan yardımcıları ve farklı birimlerdeki müdürlerden oluşan bir çalışma ekibi var" dedi.
’Bu mesleği niçin seçtiniz’ şeklindeki soruya, ’Belediye Başkanlığı bir meslek değil’ diyerek cevap veren Başkan Çolakbayrakdar," Ben İnşaat Mühendisiyim. Belediye Başkanı olmak biraz gönüllü bir hareket;. insanlara ve topluma hizmet etmek için üstlenilen gönüllü bir görev. Ben belediye başkanlığına iş olarak değil de vatandaşımıza, şehrimize Kocasinan’a hizmet etmeyi sevdiğim ve kısmetimde de böyle olduğu için başladım. Takdir-i İlahi de böyle bir görev varmış. Bugün burada belediye başkanı olarak hizmet ediyorum" şeklinde konuştu.
İşinizi seviyor musunuz, gerçekleştirmek istediğiniz projeleri yaparken zorlanacağınızı düşünüyor musunuz? Şeklindeki sorulara da Başkan Çolakbayrakdar şöyle cevap verdi," İşimi seviyorum. Sevmeseniz bu iş yapılamaz zaten. Zorlanacağımızı düşünmüyorum. Çünkü iyi bir kadro, iyi bir ekip var. Arkadaşlarımız sağ olsunlar çok gayretli ve konusuna hakim. Bundan dolayı hizmet yapmakta ve projelerimizi hayata geçirmekte zorlanacağımı düşünmüyorum."
Öğrencilerin, ’belediye meclisinde çocukların istekleri de dikkate alınıyor mu’ şeklindeki soruya Başkan Çolakbayrakdar, "Belediye meclisimizde vatandaşlarımızdan gelen her türlü talep görüşülüp karara bağlanır. Yaptığımız imar planlarının özellikle daha çevreci, çocuklarımıza daha uygun olması noktasında büyük gayret içerisindeyiz. İki şeye çok önem veriyoruz: Biri çocuklarımız ve gençlerimiz, diğeri de yaşlılarımız. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimiz olduğu için onlara ve onlarla ilgili projelere çok önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde gençlerimiz ve çocuklarımız için daha çok proje yapacağız. Yaşlılarımız da bu toplumun hafızasıdır, bugünlere gelinmesinde insanları yetiştiren kıymetli faktörlerdir. Onlara saygı duyuyor, hürmet ediyor, koruyup kollamak gerektiğine inanıyoruz. Projelerimizin ana temasında şu var: Şehrimizi büyütecek, geliştirecek, insanımızın refah seviyesini ve sosyalleşmesini artıracak her türlü proje için omuz veriyor, gayret ediyor, destekliyoruz. Bu tür projeleri gerçekleştirmek istiyoruz" diye cevap verdi.
Öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektiren Başkan Çolakbayrakdar hediyelerle minik misafirlerini uğurladı.