Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet Bulvarı’nın 3,2 kilometrelik bölümünü yenilemeye başladıklarını söyledi.
Başkan Yardımcısı Ali Bulu ve Fen İşleri Müdürü Ali Haydar Tokluoğlu’yla birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, yoğun ve ağır kış sonrasında yolda oluşan hasarların ulaşımı olumsuz etkilememesi için onarmak yerine Erkilet Bulvarı’nın 3,2 kilometrelik bölümünü bütün alt yapısıyla birlikte yenilemeye karar verdiklerini belirtti.
Başkan Çolakbayrakdar şöyle devam etti, "Biz, ’Yeni Kayseri Kocasinan’da kurulacak, Kocasinan Kayseri’nin Yeni Yüzü olacak’ şeklinde vizyon belirledik. Hazırladığımız plan ve projelerimizi, yaptığımız çalışmalarımızı bu vizyona uygun biçimde gerçekleştiriyoruz. Erkilet, Kocasinan’ın önemli bölgelerinden biri. Yaz mevsiminde Erkilet’in içinde, üstünde, arkasındaki bölgelerde çok önemli nüfus ve trafik hareketliliği yaşanıyor. Buradaki vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli ulaşımını sağlamak için yolu yenilemeye başladık" dedi.
Erkilet’de bağ geleneğinin yoğun olarak yaşandığına, yaz mevsiminde nüfusunun 10 bin civarında arttığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Çevril, Taşhan, Kuşçu, Kemer, Dadağı, Ebiç, Mahzemin ve Emmiler Mahallelerimiz de bu bulvarı kullanıyor. Yamula Barajı Sahili’ne inenler İkinci Sahil Yolu’yla yine Erkilet Bulvarı’nın bu kısmını takip ediyor. Bu nedenle yaz gelmeden yenileme işlemlerini başlattık ve bitirmek üzereyiz" diye konuştu.
Erkilet Bulvarını 1 metre kazıp tabana inerek alt yapıyı tamamıyla güncellediklerinin altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sonunda ilk bölümü bitirdik. Tek gidiş asfaltı yapıldı, taşmastik asfaltı da sererek Mayıs ayının ilk haftasında yenileme çalışmalarını tamamlayacağız. Vatandaşlarımız güle güle kullansın, Rabbim kaza-bela vermesin" şeklinde sözlerini tamamladı.