Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir ülkenin büyüyüp gelişmesindeki en önemli unsurun güven ve huzur ortamı olduğunu belirterek, bu ortamın sağlanmasında en önemli görevi üstlenen polislere minnet ve şükran duyduklarını söyledi.
Başkan Çolakbayrakdar, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Kuruluş Yıldönümü kapsamında Yenişehir Polis Merkezi’ni ziyaret etti. Burada Kocasinan İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Ayger tarafından karşılanan Başkan Çolakbayrakdar, polisi huzur ve güvenin teminatı olarak gördüklerini ifade ederek; “Vatan müdafaasında ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü konusunda çalışan, gayret eden, bu uğurda şehit olmuş, canını bu topraklar için feda etmiş polislerimizi rahmetle, gazilerimizi de şükranla anıyoruz" dedi.
Bir ülkenin huzur ve güveni olmadığında o ülkenin büyümesinden, gelişmesinden bahsetmenin mümkün olmayacağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Ülkelerin büyümesi ve gelişmesi huzurla ve güvenle oluyor. Sizler de bu huzurun ve güvenin teminatı olarak görev yapıyorsunuz. 24 saat esasına göre çalışıyorsunuz. Belki ailenizden, çocuklarınızdan fedakarlık ederek çalışıyorsunuz. Suçla ve suçluyla mücadele ederek zor şartlarda çalışıyorsunuz ama mesleğinizin vermiş olduğu bu çalışma azmi, ruhu ve şuuru muhakkak ki çok değerli ve çok önemlidir. Halk nezdinde de sizin bu çalışma temponuz, azminiz ciddi manada karşılık buluyor ve destek görüyor. Ciddi başarılar elde ediyorsunuz, bundan gurur duyuyoruz. Sizler bu başarıları elde ediyorsunuz biz de halk olarak evlerimizde huzurlu bir şekilde yaşıyoruz” diye konuştu.
Türk Polis Teşkilatı’nın her geçen gün büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle noktaladı; “Polis Teşkilatımız, her geçen gün çağdaş imkanlar ne ise onları da görerek, onları da teşkilatın bünyesine katarak büyüyor, gelişiyor ve başarılı işler yapıyor. Allah başarılı işlerinizi ve hayırlı hizmetlerinizi daim etsin. Sizin de kötü olan insanları bulup, onları iyi tarafa çekmek gibi bir göreviniz ve misyonunuz var. Bunda da başarılar diliyoruz. Teşkilatınıza da, sizlere de nice 170 yıllar ve hayırlı hizmetler yapmayı Yüce Rabbimden diliyorum.”
Kocasinan İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Aygen de Başkan Çolakbayrakdar’a ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Kocasinan Belediyesi olarak sizleri burada görmekten duyduğumuz memnuniyeti belirtmek isterim. Özellikle başkanlık düzeyinde bizleri ziyaret etmeniz ve 170. Kuruluş Yıldönümümüzde aramızda bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde duygularını ifade etti.
Başkan Çolakbayrakdar polis memurlarını odalarında tek tek ziyaret ederek 10 Nisan Polis Günü’nü kutladı ve hatıra resmi çektirdi.