Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’i tam manasıyla anlayan toplumların barışa, sevgiye, kardeşliğe ve mutluluğa yaklaşacaklarını söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar Kocasinan’ın Yemliha Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi, ev ziyaretinde bulunarak çocuklarla ve mahalle sakinleriyle sohbet ettikten sonra Kocasinan Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliklerine katıldı.
Kocasinan Müftüsü Yahya Çankaya, Başkan Yardımcıları Ali Bulu, İlyas Yıldırım, Mahalle Muhtarı Mehmet Adanalı ve çok sayıda vatandaşın coşkuyla izlediği Kutlu Doğum Etkinlikleri’nde konuşan Başkan Çolakbayrakdar, "Efendimiz’i çok iyi anlamış olsaydık, O’nun aile, toplum ve liderlik yaşantısını kendimize rehber edinmiş olsaydık bugün maalesef üzücü tabloları yaşamayacak ve görmeyecektik. İnşallah bundan sonra toplumlar O’nu örnek alarak ve Efendimiz’in yaşantısıyla ilgili bundan sonra barışa, sevgiye, kardeşliğe bir adım daha yaklaşacaktır diye umuyorum" dedi.
Yüce Allah’ın Nisa Suresi’nin 36. Ayetinde bizlere şöyle buyurduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, "Allah’a ibadet edin ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakınınızdaki arkadaşa, yolcuya ve elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz Allah kibirlenen ve övünüp duran kimseleri sevmez. Peygamber Efendimiz de; “İnsanlar dikkat edin: Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Takva dışında Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap’a, beyazın siyaha, siyahın beyaza bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvadadır, buyuruyor" diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar konuşmasını şöyle tamamladı, "Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de Kutlu Elçisi vasıtasıyla; birbirimizi sevmemizi ve üstünlük taslamamamızı, hak ve hukukumuza riayet etmemizi emrediyor. Bu vesileyle Kutlu Doğum Haftası’nın bütün alemler de Peygamber Efendimiz’e duyulan sevgi ve bağlılığın artmasına; aramızdaki sevgi, saygı, muhabbet, kardeşlik, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekişmesine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Peygamberimizi çok anan bir nesil olmak, hep beraber O’nun ahlakıyla ahlaklanan, O’nu tek rehber edinen bireyler olmamız dileğiyle hepinizi Allah’a emanet ediyorum."
Kocasinan Müftüsü Yahya Çankaya’da, Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz’in dünyaya şeref verdiğinin 1444 yıl öncesinin sene-i devriyesi programında bir kez daha beraber olma, Kainatın Efendisi’nin doğumunu kutlama imkanı veren Cenab-ı Mevla’ya hamd ettiklerini dile getirdi.
Yemliha Muhtarı Mehmet Adanalı da, Kutlu Doğum Programını hazırlayan, emeği geçen ve teşrif eden misafirlere teşekkür etti.