MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce yürütülen Aile Eğitimleri kapsamında Develideki Rehber Öğretmenlere İl formatörü Hasan Kılınç tarafından eğitim verilmesinin ardından son üç yıl içerisinde 700 veliye aile eğitimi verildi.
Eğitimler Develide Rehberlik Araştırma Merkezi, Halk Eğitim Müdürlüğü, Okul Müdürlükleri ile verildi. Eğitime katılan velilere Develi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapılan programda sertifikaları verildi. Proğrama Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Gündüz, Develi Belediyesi Meclis Üyesi Hamdullah Deringöl ve bir çok okul müdürü katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı programda Develi Kaymakamı Enver Ünlü bir konuşma yaptı.
Develi Kaymakamı Enver Ünlü, "Yirmi birinci yüzyıla girerken küreselleşme süreci iletişim teknolojisinin çok hızlı gelişmesi aile kurumunun anlaşılmamasına yol açmıştır. Ekonomik, siyasi, sosyolojik, teknolojik vb değişme ve gelişmelerle karşılaşan birey ve aile, yaşamını bunlara göre düzenlerken zaman zaman problemlerle karşılaşmakta ve kimi zaman bunların üstesinden gelmekte zorlanmaktadır. Ayrıca söz konusu problemlerin türü ve niteliği çok kısa süreler içerisinde değişebilmektedir. Günümüzde ergenlik dönemi problemleri ile birlikte intihar vakaları, zararlı alışkanlıklar, olumsuz davranış kalıpları ve iletişim problemleri gençlerimizi ciddi anlamda tehdit etmektedir. Bu durum aileyi ve aileyi oluşturan bireyleri sözü edilen değişmelere ve meydan okumalara hazırlıklı hale getirerek,onları bilgi ve tecrübeyle destekleyerek büyük oranda çözülebilir" diye konuştu.
Eğitime katılan velilere sertifikalarını Develi Kaymakamı Enver Ünlü, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Milli Eğitim Müdürü Ali Arslan, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Gündüz, Develi Belediyesi Meclis Üyesi Hamdullah Deringöl verdi.