5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Forum Kayseri’de atık maddelerden hazırlanan eserlerle açılan sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Forum Kayseri’de açılan serginin açılışını yapan Kayseri Çevre Şehircilik İl Müdürü Namık Güver “Park Kreş ve anaokulumuzun çeşitli atık malzemelerden üretmiş olduğu, vatandaşlara tanıtılması noktasında hazırlanmış olan serginin açılışı için bugün buradayız” dedi.
Çevrenin korunmasının, geliştirilmesinin, vatandaşların bu konuda duyarlı ve bilinçli olmasının önemli olduğunu vurgulayan Namık Güver, “Çevrenin sadece devletin kanunları, mevzuatı, yaptırımları ve cezası ile korunan bir değer olduğu anlayışı bir şekilde vatandaşlarımızın ve öğrencilerin hassasiyeti ile hızlı bir şekilde değişim göstermektedir. Çevrenin korunması noktasında yapmış olduğumuz bilinçlendirme konusunda çocuklarımız ve öğrencilerimiz anne ve babalarını bu konuda uyarmaktadır” şeklinde konuştu.
Park Kreş kurucusu Funda Akyürek ise” 5 Haziran Dünya Çevre Günü için böyle bir proje gerçekleştirdik. Amacımız çocuklara çevre bilinci ve geri dönüşüm bilincini vermektir. Bu amaçla böyle bir sergi yaptık. Çocuklarımızın günlerce uğraştığı bu faaliyetlerde velilerimizde destekçi oldu. Atık maddelerin çevreye nasıl kazandırılacağını öğretmek için bu sergiyi yaptık” ifadelerini kullandı.