Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi’ne farklı bir kapı açacak ve termal turizmi canlandıracak sıcak su arama çalışmalarına devam ediliyor.
Maten Tetkik Arama Enstitüsü uzmanlarınca gerçekleştirilen çalışmalarda 35 km.lik hatta manyetik yöntemlerle taramalar gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Erciyes A.Ş Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Erciyes’ten kışın olduğu kadar yazın da faydalanmak amacında olduklarını ifade ederek, "350 milyon avroluk proje adım adım ilerliyor. Kışın olduğu kadar yazın da Erciyes’in havasından, doğasından faydalanmak bizim hedeflerimiz arasında. Termal su bulunduğunda hem Erciyes’in hem de Kayseri’nin çok farklı bir yöne doğru evrilmesini sağlayacak çok ciddi bir süreç yaşıyoruz. Bu amaçla MTA ile birlikte geçen yıl başlattığımız termal su arama çalışmaları devam ediyor. Burada bulunacak sıcak su, otellerin yaz mevsiminde termal turizmine yönelmesine kapı açacak. Eğer öyle olursa Erciyes’te dört mevsim turizmi neredeyse garanti altına almış olacağız. Bu da şehrimizin hem sosyal hem de ticari hayatına çok büyük katkı sağlayacak" dedi.
"35 KM’LİK HATTA ÇALIŞILIYOR"
MTA’da görevli Jeofizik Mühendisi Ahmet Üçer de yaptıkları çalışmalar hakkında teknik bilgiler vererek, "Burada jeolojik ve jeofizik amaçlı çalışma yapıyoruz. Geçen sene alttaki ısıtıcı kayacı bulmaya yönelik bir arama yapmıştık. Bu sene ise yerin yaklaşık 2 bin 500-3 bin metre derinliklerinden itibaren jeotermal kaynak oluşturabilecek yapıları arıyoruz. Toplam 35 km.lik hatta 50 metre aralıklarla çalışma yapıyoruz. Uygun bir alan bulunduğunda sondaj yapılacak" diye konuştu.
Jeofizik Mühendisi Dilek Batum da her türlü detayı göz önünde bulundurmaya dikkat ettiklerini ifade ederek, "Kafamızda soru işareti bırakmayacak şekilde her türlü detay etüdü yapıyoruz. İnşallah Kayseri için hayırlı bir sonuç ortaya çıkar" dedi.