Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde, Çocuk Romatoloji Bilim Dalı tarafından ’1. Erciyes Çocuk Romatoloji Şenliği’ düzenlendi.
ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi bahçesinde düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Çocuk Rematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zübeyde Gündüz, “ Etkinliğimiz biraz öncede söylediğim gibi çocuk romatoloji hastalarının hem bedensel, hem ruhsal rehabilitasyonu sağlamak ve onları normal çocuklarla ve toplumla kaynaşmaktır. Romatoloji hastalarının ailelerini birbirleriyle tanıştırmak ve kaynaştırmaktır" dedi.
Gündüz ayrıca, "Bu çocukların anormal olmadığını, farklı çocuklar olduklarını söylemek istiyorum. Bu çocuklar çünkü kendi yaşıtlarındaki çocukların fiziksel sorunlarından dolayı birlikte olamıyorlar ve aktivitelerine çok katılamıyorlar. Dolasıyla kendilerini anormal hissediyorlar. Bunu böyle olmadığını bunlarından farklı çocuklar olduğunu ama biraz farklı çocuklar olduğunu söylemek istiyorum. Bu spor aktiviteleriyle çocuklarının bilincini sağlamak istiyoruz amacımız toplumda farkındalığı artırmaktır romatizma hastalıkları konusunda. Çünkü romatizma hastalığı yaklaşık bin çocukta bir romatizma hastalığı söz konusudur. Sadece yetişkinlerin değil çocuklarda hastalığı yeni doğanlar da dahil olmak üzere. Bütün yaş grubunda görebildiğimiz hastalıklardır. Dolasıyla halk arasında çocukta romatizma olmaz gibi söylenti söz konusu bunun böyle olmadığını çocuklarda da romatizma hastalıkları olduğunu söylemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Etkinlikte, şarkılar eşliğinde oynayan ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar, gönüllerince eğlendi.