Dünya Astım Günü nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde bulunan vatandaşlar doktorlar tarafından solunum fonksiyon testinden geçirildi.
Dünya Astım Günü nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde düzenlenen etkinlikte astım hastalığına dikkat çekmek amacıyla vatandaşlar solunum fonksiyon testinden geçirildi. Test sonrası problemi olan vatandaşlar polikliniklere yönlendirildi. Düzenlenen etkinlikle ilgili konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Gülmez, "Dünya Astım Günü biliyorsunuz son derece önemli. Nefes darlığı ile başlayan bu hastalıkla ilgili dünyada çok farklı rakamlar var. Türkiye’de çocuklarda biraz daha fazla görünüyor. Burada önemli olan astımın farkındalığını arttırmak. Dolayısıyla nefes darlığı olan kişiler astımdan şüphelenmeli ve gerekli tedbirleri almalıdır" diye konuştu.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnsu Yılmaz ise, "Astım toplumda müzmin hastalıklardan birisi. Baktığımız zaman 10 kişiden birisi astım hastası. Astım korkulacak bir hastalık değil. Eskiden astımla ilgili tedavi yöntemleri ve ilaçlar yokmuş ondan dolayı astımla ilgili birtakım sıkıntılar yaşanıyormuş ama artık astımla başedebileceğimiz güçlü silahlarımız var. Astım hastası ilk geldiğinde ağır hasta bile olsa 10 hastanın 9’u düzeliyor. Yüzde 90 hastalarda astım kontrol edilebiliyor. 1 paket sigara içmek astımdan çok daha kötü. Astım hastalarının sigara içmemesi lazım. Astım kontrol altına alınabilen bir hastalıktır" şeklinde konuştu.